repaircafe

IJSSELMUIDEN - Eenmaal in de twee maanden is er in de Kringloopwinkel aan de Trekvaart het Repair Café. Zo ook op zaterdag 17 maart. Van 10.00 tot 13.00 uur zitten er reparateurs klaar om kapotte spullen te repareren. Naast elektronische spullen zoals dvd-spelers, koffiezetapparaten of strijkijzers kunt u ook kleding en ander textiel laten repareren.

De organisatie: "Er komen genoeg mensen met spullen waar een stekker aan zit, maar niet iedereen weet dat je ook kleding en fietsen bij ons kunt laten repareren. Weggooien kan altijd nog. Dus neem uw kapotte radio of broek mee, en tegen een vrijwillige bijdrage neemt u het, indien mogelijk, gerepareerd weer mee naar huis. Ook is er een fietsenmaker aanwezig die uw fiets kan maken en onder andere de zo belangrijke verlichting kan repareren."

Vorig jaar juli ontving het Repair Café uit handen van GroenLinks Kampen het Groene Lintje, een onderscheiding voor organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. "Dat was een grote verrassing en het Lintje zal dan ook met trots boven onze reparatietafel hangen," aldus het Repair Café. "Ons doel is om spullen te repareren die nog makkelijk een paar jaar mee kunnen. Maar helaas zijn de reparatiekosten vaak hoger dan het aanschaffen van een nieuw apparaat. Dat vinden we echt zonde. Bovendien blijft er zo veel kennis behouden die we graag door willen geven. Zelf kunnen repareren is handig, én leuk! Het is altijd gezellig en vrij druk, en aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken als mensen samen spullen repareren."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment