klokkenluiders

KAMPEN - Ter gelegenheid van het feit dat 2018 het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed is zullen op zaterdag 21 april  de klokken van de Kamper Bovenkerk van 12.00 uur tot 12.20 uur luiden. Het klokkenluidersgilde Geert van Wou geeft hiermee gehoor aan de oproep van de Spaanse organisaties "Hispania Nostra, Campaners d'Albaida and MitMac" en het "International Museum of manual Ringing Bells".

Deze Spaanse organisaties zetten zich in het bijzonder in voor het handmatig luiden van (kerk)klokken en zij hebben deze oproep over geheel Europa verspreid.

Deze bijzondere luiding moet vanaf zoveel mogelijk torens in Europa klinken en zij ondersteunen daarmee tevens het verzoek om het handmatig klokken luiden in heel Europa te erkennen als Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Bij deze bijzondere luiding op de Bovenkerktoren zal tevens de Kamper wethouder van Monumentenzorg, mevr. Marieke Spijkerman aanwezig zijn.

Het klokkenluidersgilde Geert van Wou is verheugd dat het Kamper gemeentebestuur dit internationale initiatief ondersteunt en daarmee het cultureel belang van handmatig klokluiden in de stad Kampen waardeert en erkend

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment