d65e237303e5cdbbd5fffc1f80f0addfd665360b

ZALK - De gebiedscoöperatie IJsseldelta organiseert op vrijdag 20 arpil een inspirerende dag over toekomstbestendig boeren in de IJsseldelta. Deze vindt plaats in het Multifunctionele Dorpshuis in Zalk.

De inspirerende dag kent een veelzijdig programma waarin de resultaten van het project ‘Uitdagend Boeren in een vitaal landschap’ worden besproken aan de hand van thema’s als Verbreding in de landbouw, Kringlooplandbouw en Smaakmakers van de IJsseldelta.

De toekomst van de melkveehouderij
De speciale gast in het ochtendprogramma is Maurits von Martels, sinds maart 2017 Tweede Kamerlid voor het CDA en daarnaast is hij melkveehouder. Zijn slogan is ‘Méér boerenverstand in de Tweede Kamer’. Hiervoor was hij wethouder bij de gemeente Dalfsen. Binnen de Haagse CDA-fractie is hij verantwoordelijk voor onder andere landbouw en infrastructuur. Hij vertelt de aanwezigen zijn visie op de toekomst van de melkveehouderij.

Food, power en fun
Natuurlijk is er ook tijd voor food, power en fun. De ‘Slimste boer van de IJsseldelta’ wordt bekend na een boerenkwis. De lunch bestaat uit streekproducten uit de IJsseldelta en na de lunch volgende deelnemers een excursie bij de melkveehouderij van André Blankvoort, de geitenhouderij van Erik en Jeannette Fokker of een workshop verbreding in de landbouw.

Waar liggen de kansen en mogelijkheden?
Tijdens de afronding worden de resultaten van de dag besproken. Wat heeft het opgeleverd en waar liggen kansen en mogelijkheden?

Voor diegene die geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel graag bij deze inspirerende dag aanwezig wil zijn: aanmelden kan via www.gcijsseldelta.nl 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment