GDD kleur

KAMPEN - De vier verenigingen aan het Ganzendiep houden zaterdag 21 april aanstaande een gezamenlijk open huis. Jong en oud zijn van harte welkom bij Watersportvereniging Het Koggeschip, de scouts van de Martin Gasman Groep en de Henk Brunt Groep en Kamper roeivereniging De IJssel.

De vier verenigingen zijn allen buren aan de Seveningseweg en daarmee aan het Ganzendiep. Voor veel Kampenaren is dit ‘een brug te ver’ en daardoor ook uit het zicht.

Toch bruist het er van de activiteiten. Zeilen, roeien, gemotoriseerde jachten die af en aan varen en ook bij de scouts is het altijd een drukte van jewelste, waar kinderen en jongeren zowel op het land als op het water tal van activiteiten hebben.

Om te laten zien wat er allemaal gebeurt hebben de verenigingen de handen ineengeslagen en het initiatief genomen om de deuren te openen voor belangstellenden. Zaterdag 21 april van 10:00 tot 13:00 uur kunnen belangstellenden de verenigingen bezoeken, kinderen kunnen aan tal van activiteiten deelnemen. Met een volle stempelkaart hebben ze dan wat lekkers verdiend.

Het Koggeschip organiseert de hele dag zeilwedstrijden en op het terrein is van alles te zien. Bij de beide scoutinggroepen zijn er tal van activiteiten; leren knopen, fikkie stoken, stokbroodjes bakken, klimmen. Bij de roeivereniging zijn geen extra activiteiten maar kunt u een kijkje nemen bij komende en gaande roeiers en instructie op het water.

Uiteraard is de entree gratis en is er overal koffie/thee en ranja voor de bezoekers. De verenigingen zijn gevestigd aan de Seveningseweg: over de stadsbrug linksaf, richting Frieseweg/Kampereiland, voorbij de Ganzensluis rechtsaf.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment