fritsdezwerver2KAMPEN - Schrijf je graag? En ben je tussen 14 en 18 jaar? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd voor de Frits de Zwerverprijs 2015.
Deze week geven Stichting IJsselacademie Kampen en het Frits de Zwerver Fonds het startsein voor de vijftiende en laatste editie.

Jonge schrijvers die op school zitten of wonen in o.a. de gemeente Kampen kunnen tot eind januari 2015 hun schrijftalent beproeven op een van de volgende thema's: Persoonsbewijs, Goed of fout, Helden, Kind in oorlogstijd en Onderduiken, besluit met gevolgen. Een nadere uitleg van de thema's is HIER te downloaden.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden.

Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van € 300, € 200 en € 100. De prijzen worden uitgereikt op 24 april 2015 in het gemeentehuis van Hardenberg.

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 31 januari 2015. Het deelnameformulier is HIER te downloaden.

Je kunt met vragen mailen naar Jook van Zeeland: jvanzeeland@ijsselacademie.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment