water fight 442257 960 720

KAMPEN - Nog steeds zijn er in Kampen teveel kinderen die door armoede niet kunnen meedoen. Voor deze groep kinderen kan nu bij de gemeente een tegemoetkoming in de kosten voor een excursie of kamp worden aangevraagd. De bijdrage is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. De bijdrage is maximaal 150 euro per kind.

Ziet u bij uw sportvereniging kinderen die niet meegaan met een kamp omdat de ouders dat niet kunnen betalen? Neem dan contact op met de gemeente via meedoen@kampen.nl of via telefoonnummer 14 038. Een korte, goed gemotiveerde onderbouwing is voldoende. De gemeente betaalt vervolgens de bijdrage voor de excursie of het kamp aan de vereniging.

Alle kinderen doen mee
De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen, ongeacht de hoogte van het inkomen van de ouders, mee kunnen op excursie of kamp. Het doel van deze regeling is dat geen enkel kind om financiële redenen aan de kant blijft staan. De bedragen van de tegemoetkoming dekken voor een groot deel de kosten van de excursie of het kamp. Is de activiteit duurder, dan gaat de gemeente ervan uit dat ouders voor het resterende bedrag kunnen sparen of terug kunnen vallen op uw sportvereniging.

Meer weten? Kijk dan op http://www.sportservicekampen.nl/nieuws

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment