IMG 3410KAMPEN - Donderdagavond was het feest bij Quintus. Het centrum voor kunsteducatie opende ruim tien jaar geleden haar deuren, maar de geschiedenis voert 175 jaar terug. In 1839 is in Kampen het georganiseerde kunstonderwijs begonnen met de oprichting van de 'Zang- en Instrumentaalschool'.

IMG 3390Gemeentelijke Muziekschool

Een kleine twee eeuwen later bestaat deze Zang- en Instrumentaalschool nog steeds, zij het onder een andere naam en in een heel andere vorm: de Gemeentelijke Muziekschool. Onder meer door fusies met de muziekschool in IJsselmuiden in 2001 en met het Speelwerk (opgericht in 1969) is in 2007 Quintus ontstaan. Met deze 175 jaar oude Zang- en Instrumentaalschool heeft Kampen de oudste muziekschool van Nederland binnen haar muren.

Jubileumboekje

Donderdagavond werd in een afgeladen Grote Zaal van Quintus 175 jaar kunstonderwijs in Kampen gevierd. Ter gelegenheid daarvan werd een jubileumboekje gedrukt. Maaike Deckers, de nieuwe directeur van Quintus, overhandigde na afloop van het docentenconcert het jubileumboekje aan wethouder Sybren Gerlofsma.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment