bieb

KAMPEN - Op dinsdag 26 en woensdag 27 juni komt de bieb naar Brunnepe! Een biebbus vol techniek en gadgets staat dan op 4 verschillende plekken in de wijk.

Op dinsdag en op woensdagochtend biedt de Bibliotheek in de bus workshops aan voor de 3 basisscholen in de wijk. Leerlingen van groep 6 en 7 van de Dr. Bouwmanschool, Koningin Emmaschool en OJS Het Scala volgen dan elk maar liefst 4 workshops in en bij de biebbus. Ze gaan aan de slag met programmeren door middel van een spel, ontwerpen 3D-objecten, creëren een virtuele wereld die door een VR-bril kan worden bekeken en maken een eigen film met special effects.

Kom ook een kijkje nemen!

Op woensdagmiddag 27 juni staat de WoWi!-bus vervolgens van 12.15 tot 17.00 uur op het parkeerterrein bij winkelcentrum Hanzeplein. Alle wijkbewoners, van 0 tot 100 jaar, zijn van harte welkom om de bus te bezoeken en te ervaren wat er allemaal mogelijk is. De bus is gevuld met innovatieve apparaten en gadgets. Zo staat er bijvoorbeeld een 3D-printer en leren bezoekers meer over programmeren.

Meer bieb in Brunnepe
De leerlingen in Brunnepe zijn al gewend dat de bieb naar ze toe komt op school. Leesconsulenten Greta Engelsman en Anne van Laar zijn wekelijks te vinden op de Dr. Bouwmanschool, Koningin Emmaschool en OJS Het Scala. Maar dat zij nu hun collega’s uit Nijverdal en een hele bus vol coole gadgets meenemen is nieuw. De leesconsulenten willen in de toekomst vaker collega’s meenemen of een wat minder bekend onderdeel van de bieb laten zien. Zij horen de 27ste daarom graag waar behoefte aan is bij kinderen, ouders en andere wijkbewoners!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment