Sietze de Vries

KAMPEN - Op donderdag 5 juli is het eerste concert van de wekelijkse zomerserie van de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen. Gastorganist is de internationaal bekende musicus Sietze de Vries. Al vele jaren is hij een vaste en graag gehoorde gast in de Bovenkerk te Kampen. Sietze de Vries beschikt over een breed repertoire en daaruit speelt hij deze avond werken van Bach en Buxtehude en zal daarnaast, op beide orgels, uitgebreid improviseren.

Hij opent het concertseizoen op het beroemde Hinszorgel met een feestelijk praeludium en een prachtig koraal over het ‘Vater unser’ van Bach. Vervolgens zijn eerste improvisatie. Daarna daalt de organist af naar het koororgel om dan verder te gaan met werken van Buxtehude en een grootste slotimprovisatie. U kunt de organist via een beamer zien spelen op het hoofdorgel terwijl u bij het koororgel dichtbij het instrument kunt zitten. Met name tijdens de improvisaties is het interessant te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Vanaf 5 juli zijn er wekelijks orgelconcerten op donderdagavond. Er is een zeer afwisselende serie samengesteld welke wordt afgesloten met een verzoekprogramma door Jos van der Kooy op 30 augustus. Meer info over de concerten en het programma van 5 juli op www.debovenkerk.nl en www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/

Donderdag 5 juli concert Sietze de Vries. Kerk open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

Toegang €10/8/6,- Allen van harte welkom.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment