139

KAMPEN - Vanaf 1 juli 2018 kunnen reizigers een buskaartje, gekocht bij de chauffeur van OV Regio IJsselmond (Flevoland en Noordwest Overijssel), niet meer met contant geld betalen. Betaling is dan alleen nog mogelijk met bankpas of creditcard.Wie toch een buskaartje wil kopen en met contant geld wil betalen kan daarvoor in Kampen terecht bij: Primera Toke Hannes, Totaal Gemak Dijkman en Firma Th. Goosen en in IJsselmuiden bij boekhandel Schutte.

Deze maatregel komt voort uit een landelijke afspraak om het werk voor de buschauffeur veiliger te maken. In een aantal gebieden in Nederland is het contante geld al uit de bussen verdwenen. En vanaf 1 juli dus ook uit de OV Regio IJsselmond bussen in Flevoland en Noordwest Overijssel.

De overgang naar cashless busvervoer wordt in OV-Oost (een samenwerkingsverband van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel op het gebied van openbaar vervoer) gezamenlijk gemaakt met de vervoerders Arriva in Achterhoek Rivierenland, Connexxion in Flevoland en Noordwest Overijssel, Hermes in de regio Arnhem – Nijmegen en Keolis Nederland in Twente, Midden-Overijssel en de Veluwe. Reizigers die in de verschillende vervoergebieden reizen zullen zoveel als mogelijk uniformiteit ervaren. Bij het overgangstraject zijn opdrachtgevers, sociale partners en vakbonden nauw betrokken geweest.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment