1807 Narrow Expo Dmitry def

KAMPEN - Dmitry Yakhovsky genoot zijn opleiding aan de kunstacademie in Minsk, Wit-Rusland. Hij werkt in opdracht voor uitgevers in binnen- en buitenland en auteurs voor het illustreren van graphic novels en covers en werkt zijn illustraties in zowel traditionele als digitale manier uit. In 2016 werd zijn graphic novel The Shadow of the Cross gepubliceerd door de Engelse uitgeverij MadeGlobal. Al gauw volgden deel 2 uit de serie en twee historische kleurboeken voor volwassenen, The Wars of the Roses en The Life of Anne Boleyn Colouring Book.

Dmitry is verder gespecialiseerd in portretten en landschappen, welke worden gemaakt in olieverf of aquarel. Hiervoor werkt hij ook regelmatig in opdracht. In 2017 exposeerde Dmitry in het gemeentehuis in Kampen en dit jaar maakte één van zijn aquarellen deel uit van een selectie uitgekozen door Burgemeester Koelewijn in de expositie ‘De Smaak van de Burgemeester’.

Tijdens het Kamper Stripspektakel zal één van Dmitry’s olieverfschilderijen deel uitmaken van een expositie in het Ikonenmuseum te Kampen.

In 2017 werd Dmitry benaderd door Paul Reichenbach van Pear Productions voor het illustreren van het historische strip/art boek ‘De Slag om Kampen’. Het tweede boek voor deze uitgever ‘Het Eind van de Roofridder’ wordt augustus 2018 verwacht. Beide verhalen zijn gebaseerd op feiten en spelen zich af in de Middeleeuwen. De aquarellen voor deze twee boeken vormen de basis voor Dmitry’s expositie ‘Kampen in Aquarel en Olieverf’ in De Stadskazerne.

De opening zal plaatsvinden op zaterdag 14 Juli om 14.00 uur.  Onder het genot van een drankje kunt u luisteren naar een korte introductie over de twee verhalen, de schilderijen bekijken en kunt u eventueel het boek ‘De Slag om Kampen’ laten signeren, welke ook ter plaatse te koop zal zijn. De meeste schilderijen zullen na de expositie te koop zijn en kunt u zich over laten informeren.

Gratis entree

Opening 14 juli om 14.00 uur

Geopend van 14 juli t/m 18 augustus tijdens openingstijden Bibliotheek.

De StadsKazerne

Oudestraat 216, 8261 CA Kampen

Telefoon: 038 202 2325

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment