13829

KAMPEN / Op donderdag 26 juli is de eerste Kamper Ui(t)dag van dit jaar. In deze serie van 5 achtereenvolgende donderdagen wordt de 45e editie van het grootste zomerevenement van Kampen om 10:00 uur geopend met het startschot voor het traditionele ‘koehijsen’.

De Kamper Ui(t)dag is, zoals elke jaar, weer goed gevuld met bruisende activiteiten. Zo is er de bekende braderie door de gehele Oudestraat en, evenals vorig jaar, wordt de rommel-kleedjesmarkt gehouden ter hoogte van het van Heutszplein. Op dit plein is iedere Uitdag een megafoodtruck- festival met live muziek, een draaimolen en kinderschminken.Daarnaast is er op diverse pleinen in de binnenstad livemuziek tot in de late uurtjes. Al vanaf 14:30 uur klinkt er livemuziek op het Oudevispoortplein, en de kleintjes kunnen zich er naar harte lust vermaken in de kinderdraaimolen! Vergeet ook niet de ouderwetse fotograaf te bezoeken voor “De Groeten uit Kampen”.

Tijdens de Kamper Ui(t) Dagen kan men van 10:00 tot 17:00 uur de Nieuwe Toren beklimmen. Volgens traditie is dit schitterende monument open voor bezichtiging waar u uiteindelijk kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de binnenstad van Kampen. Op de eerste Kamper Ui(t) Dag is dit tevens het toneel van de aftrap van dit zomerfestijn in de binnenstad van Kampen. De beklimming kost €3,- per persoon, bovenop de Nieuwe Toren staat iemand die uitleg geeft over de stad.

Kijk voor meer informatie op www.kamper-uitdagen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment