schooltas

KAMPEN - In de laatste week van de zomervakantie zal er door Wendy Leeuwenkuyl en Marinda van der Leest van het CJG Kampen de tweedaagse training “Plezier op School” worden georganiseerd voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Deze training in sociale vaardigheden is bedoeld voor kinderen die zich op de basisschool niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Ze worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen, hebben vaak ruzie zonder dat ze het willen en staan vaak alleen.

De training vindt in de vakantie plaats omdat er dan sprake is van een overgangssituatie. In een overgangssituatie zijn mensen het meest gevoelig voor verandering en is de kans dat het geleerde naar de alledaagse situatie vertaald wordt, het grootst. Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, kan de training een goede voorbereiding zijn om een geheel nieuwe start te maken met leeftijdsgenoten.

De tweedaagse training blijkt te voorzien in een duidelijke behoefte. Een half jaar na de cursus geven de deelnemers aan nog steeds te profiteren van de cursus en de meeste kinderen voelen zich op hun gemak op de nieuwe school. Gezien de positieve resultaten en de gebleken behoefte aan een dergelijk aanbod, zal de cursus de komende zomer opnieuw plaats vinden, dit maal op maandag 27 augustus en dinsdag 28 augustus a.s.

In de training leren de kinderen positief te denken en worden op een ontspannen en speelse wijze de volgende vaardigheden geleerd.

– contact leggen met andere kinderen;
– opkomen voor jezelf (assertiviteit));
– omgaan met plagen en pesten;
– aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik

Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, kunnen er maximaal 10 kinderen aan de training deelnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan de training.

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met Wendy Leeuwenkuyl of Marinda van der Leest, trainers Plezier op School.
Telefoonnummer 038 337 00 30, mailen kan ook info@cjgkampen.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment