ERF 1 boter

Goud voor Biologische Karneboter van ERF-1 en brons voor Biologische Boeren Kwark

KAMPEN - Jaarlijks organiseert de Bond van Boerderijzuivelbereiders de landelijke zuivel-verkiezing. Tijdens de Food-expo in het Houtense Expocenter beoordeelde een deskundige jury tal van inzendingen op product, smaak, geur, consistentie en de verpakkingswijze. ERF-1 viel hierbij goed in de prijzen! Het gouden predikaat werd aan ERF-1 uitgereikt voor de Biologische Karneboter! Bijzonder, aangezien men aan de vetten in de melk de kwaliteit kunt aflezen. Kwaliteit begint volgens boer Klaas-Jan bij een gezonde bodem, goed voer (hoofdzakelijk gras en hooi) en een gezonde veestapel. De karneboter van ERF-1 wordt daarnaast op traditionele wijze verkregen bij het karnen van de melk tot karnemelk en boter! Boter heeft een rijke historie in Kampen aangezien zij in vroegere dagen “Boter Stad” bij uitstek was. Jaarlijks brachten de boeren van het Kampereiland en wijde omgeving grote hoeveelheden naar de stad, die aldaar werden verhandeld op de “Botermarkt”.

Naast de boter viel ook de Biologische Boeren Kwark van ERF-1 in de prijzen. Het ontving een bronzen predikaat. “Een mooi compliment”, vertelt Irene Bruins na afloop. “Deze beoordeling is een kroon op ons werk. Werk vanuit passie met kloppend hart voor de omgeving, de natuurlijke kringloop en natuurlijk onze koeien.”

De producten van ERF-1 zijn verkrijgbaar op de boerderij waar zij ook worden gemaakt; ERF-1 (mandjeswaardweg 6 te Kampen) op vrijdagmiddag 14:00-16:00 en zaterdag 10:00-12:00. Daarnaast bij tal van adressen in de regio. Naast dagverse zuivel wordt er op ERF-1 ook kaas gemaakt en is het rundvlees van eigen runderen verkrijgbaar. Men kan er terecht voor een rondleiding (op afspraak), boerderij educatie voor scholen en op ERF-1 is tevens een vergaderlocatie.

Kijk voor meer informatie op www.erf1.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment