kunstenaars

KAMPEN - De Kinderkunstacademie biedt twee Kunstworkshops aan voor kinderen in de herfstvakantie. Kinderen kunnen voor één workshop kiezen, maar ze kunnen ze ook allebei doen.

Fabeldieren

In de eerste workshop bedenk en maak je je eigen Fabeldier. Fabeldieren komen in verschillende culturen voor; zo hadden de Oude Egyptenaren bijvoorbeeld een sfinx: half leeuw, half mens. De eenhoorn is een fabeldier uit de middeleeuwen, maar zie je nu weer overal terug. In sprookjes komen ook fabeldieren voor die kunnen praten zoals “De gelaarsde kat”. In deze workshop bedenk jij jouw eigen fabeldier; hoe ziet hij eruit, waar leeft hij en welk geluid maakt hij of zij? Alles wat jij erbij bedenken kunt geef je vorm in een tekening gecombineerd met een collage van jouw eigen fabeldier. 

Kunstenaarsboekjes

In de 2workshop maak je Kunstenaarsboekjes. Je creëert zelf de pagina’s van een uniek boekje. Je maakt het boekje met een combinatie van verschillende materialen.  Hierdoor kun je van alles uitproberen op papier. Wist je dat je met letterstempels behalve woorden ook beelden kunt maken? Je maakt ook een kaft en de pagina’s worden gebundeld tot jouw eigen kunstboekje.

Je wordt geholpen door Ellen van der Schaaf en Lydia Roelofsen, beeldend kunstenaars en docenten uit Kampen. Zij bieden Kinderkunst en cultuurlessen aan op verschillende locaties in Kampen. Tijdens de lessen leer je thema’s uit de beeldende kunst en cultuur kennen en creëer je je eigen kunst. 

Wanneer: Dinsdag 23 oktober, in de herfstvakantie

Hoe laat: De workshop ‘Fabeldieren’ is van 13.00 - 15.00 uur. De workshop ‘Kunstenaarsboekje’ is van 15.00 - 17.00 uur.

Kosten: De bijdrage voor het volgen van 1 workshop is 5 euro. Wil je beide workshops volgen, dan is de bijdrage 8 euro.  

Plaats: Dirk van Sliedregtzaal op de 2e etage van de Stadskazerne/Bibliotheek, Oudestraat 216 in Kampen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment