Kringloop cafe 1 kopie

Kringloop Kampen lanceert een opmerkelijk initiatief om de eenzaamheid van ouderen in Kampen te bestrijden. De sociale onderneming van Kampen zonder winstoogmerk, wil het (beperkte) horecagedeelte in de winkel aan de Trekvaart in IJsselmuiden volgend jaar heropenen en uitbreiden tot ontmoetingsplek met leeshoek. Opvallend daarbij is dat de Kringloop Kampen wat betreft de personele bezetting, de pijlen hoofdzakelijk richt op senioren. Doel is van deze keuze tweeledig. Op deze manier kan Kringloop Kampen, heel praktisch een steentje bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen, maar ook de loonkosten beperken.

Met de prijzen die in de Kringloop worden gehanteerd, zal niet snel winst worden gemaakt, maar dat blijkt ook niet belangrijkste. “Senioren die hier willen werken, bieden we de mogelijkheid om een actief te zijn en op een ontspannen manier contacten op te doen. Er moet natuurlijk wel gewerkt worden, maar het is niet vergelijken met het tempo van een reguliere lunchroom. In onze horeca-hoek werken de senioren vooral in teamverband, met als motto vele handen maken licht werk. En niet onbelangrijk. Als vrijwilliger heb je recht op een flinke korting van 25%”, legt bedrijfsleidster Liesbeth van de Wolde uit.

Kringloop Kampen heeft het initiatief inmiddels ook aangemeld bij de Rabobank. In deze regio stelt de bank in totaal 100.000 euro beschikbaar voor bijzondere en breed gedragen maatschappelijk initiatieven van bedrijven en organisaties. Kringloop Kampen kan een financiële injectie voor de heropening goed gebruiken en hoopt dat de beslissers, de Rabobank-rekeninghouders, het initiatief massaal ondersteunen.

Senioren die het leuk werk lijkt worden van harte aangemoedigd om zich aan te melden. Horeca-ervaring is een pluspunt, maar zeker geen harde eis.

Meer weten Bel 06 26 97 49 05

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment