doorsteken c kering

KAMPEN - Maandagochtend 5 november 2018 is aannemerscombinatie Isala Delta, in opdracht van Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel, gestart met het afgraven van de C-kering tussen het Reevediep en het Drontermeer. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen het Drontermeer en de IJssel, via het Reevediep.

Het startsein voor de werkzaamheden werd gegeven door hoofdingenieur-directeur Nelly Kalfs (Rijkswaterstaat), gedeputeerde Bert Boerman (provincie Overijssel), dijkgraaf Herman Dijk (Waterschap Drents Overijsselse Delta) en burgemeester Bort Koelewijn (gemeente Kampen).

Nieuw watersysteem

Nelly Kalfs benoemde in haar speech hoe belangrijk dit moment is: "We koppelen twee watersystemen aan elkaar: het Reevediep en het Drontermeer. Over een tijdje zie je dat ook op de luchtfoto’s. Door het weghalen van de C-kering, zie je de contouren van het nieuwe watersysteem van fase 1."

Ruimte voor water en beleving nieuwe natuur

Gedeputeerde Boerman neemt zijn pet af voor het team dat zo hard aan het werk is in het IJsseldeltagebied. Of in dit geval zijn bouwhelm. "Er wordt niet alleen een noodzakelijke waterloop aangelegd om hoogwater af te voeren. We kunnen straks echt gaan genieten van iets moois. Het Reevediep nodigt uit om te gaan wandelen, fietsen en struinen. Of lekker aan de waterkant te zitten vissen. Maar wat ik ook belangrijk vind: we hebben planten en dieren letterlijk de ruimte gegeven in prachtige nieuwe natuur."

Bescherming tegen hoog water

Dit is de laatste mijlpaal qua werkzaamheden binnen het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta fase 1. Het werken aan waterveiligheid houdt echter nooit op. Kijk voor meer informatie over de maatregelen die Zwolle en Kampen moeten beschermen tegen hoog water op www.ijsseldeltazuid.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment