10949763 10153100976771508 5717160897731737645 n

KAMPEN - Geen kerst zonder een groots kerstconcert in de Bovenkerk van De Nederlandse Bachvereniging. Dit jaar trakteert het sublieme gezelschap het publiek op woensdag 19 december op cantates die Bach componeerde ter ere van Maria en Kerstmis. Het concert staat onder leiding van Marcus Creed en begint om 20.15 uur en kaarten zijn HIER te bestellen.

Aan Maria gewijd zijn Meine Seel erhebt den Herren en Herz und Mund und Tat und Leben.  Laatstgenoemde cantate heeft het zeer geliefde ‘Wohl mir, dass ich Jesum habe’ als slotkoraal. Het programma omvat ook de allereerste cantate die Bach voor eerste kerstdag schreef: Christen, ätzet diesen Tag. Dit is een vroeg werk uit zijn Weimarse jaren, waarin Bach ter vergroting van de kerstvreugde een weelde aan instrumenten inzet: vier trompetten, pauken, drie hobo’s, strijkers en basso continuo. Geen wonder dat hij deze levendige muziek tien jaar later opnieuw op de lessenaars zette, namelijk tijdens zijn eerste kerst als Thomascantor in Leipzig.  

De uitvoering is in vertrouwde handen bij de man die in 2003 de Matthäus-Passion dirigeerde: Marcus Creed. Na zijn opleiding aan het befaamde King’s College in Londen, werd Creed een veel gevraagd koorleider in Duitsland en Denemarken. Met zijn opnamen van Bachs Matthäus Passion, motetten en ‘Hohe Messe’ gooide hij hoge ogen in de pers.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment