Longfonds

KAMPEN - Op 3 december gaat het bij Longpunt Kampen over: ‘Met je longziekte de winter door’. Karen Dalhuisen, longverpleegkundige Isala, en Ellen Venema, longverpleegkundige Icare gaan hier deze avond uitgebreid met u op in. Tijdens de avond is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan met de zorgverleners en kunt u samen ervaringen uitwisselen. U bent van harte welkom om 18.30 uur in ’IJsselheem Myosotis’, Engelenbergplantsoen 3 te Kampen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er thema avonden waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Elly Beens tel. (06) 510 068 15. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl.
Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds  (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment