humanitas logo

KAMPEN – 'Aan het einde van mijn geld houd ik nog een stukje maand over'. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Volgens het Nibud heeft maar liefst veertig procent van de Nederlanders moeite met de eigen financiën. Humanitas Kampen biedt hulp. Kom daarom dinsdag 11 december – van 13.30 tot 15.00 uur – langs bij het maandelijkse inloopspreekuur van Humanitas Kampen in de bieb.

'Veel mensen hebben geen idee wat er maandelijks in en uit gaat,’ weet Ingrid Blind, coördinator thuisadministratie bij Humanitas Kampen. De non-profit organisatie heeft vrijwilligers getraind om mensen te helpen met het opzetten van een overzichtelijke thuisadministratie. 'Bij Humanitas geloven we dat mensen heel veel zelf kunnen, maar soms even een steuntje in de rug nodig hebben. Dat steuntje kunnen wij bieden.’

Discreet
'Onze mensen zijn discreet en werken met respect voor de deelnemer en de situatie.' Ingrid hoopt dat mensen die hulp kunnen gebruiken, de schaamte durven te trotseren en zich zullen aanmelden. 'Voor dit traject zoeken we niet alleen deelnemers, maar ook nog nieuwe vrijwilligers. Kortom: denk jij iets voor je medemens te kunnen betekenen en wil je graag helpen? Ook dan roepen we je op om je aan te melden!'

Naast het vrijwilligerstraject geeft Humanitas ook de training ‘Rondkomen met je inkomen’ waarbij je in zes bijeenkomsten onder andere leert om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven en waarin je leert om je administratie op orde te krijgen en je  schulden op te lossen. 'We geven slimme bespaartips, en nog veel meer. Bijkomstig voordeel: onze hulp en trainingen zijn gratis.' Rondkomen met je inkomen wordt gegeven op zes dinsdagavonden in Levensbron, aan de Vloeddijk 62 in Kampen. De geplande data zijn: 22 en 29 januari, 5 en 26 februari, 5 en 12 maart. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. Je moet je voor deze training wel vooraf opgeven. Dat kan door te bellen met 06-20.554.008 of een email te sturen naar i.blind@humanitas.nl.

Heb je hulp nodig,  wil je als vrijwilliger hulp bieden, of gewoon een gesprek aangaan? Kom dan dinsdag 11 december vrijblijvend langs en informeer naar de mogelijkheden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment