expokerst

KAMPEN - Het Stadsarchief Kampen exposeert van 15 december t/m 5 januari een bijzondere collectie nieuwjaarswensen en kerstprenten in de Nicolaas Plompzaal in De Stadskazerne.  Hoe zagen de kerstkaarten er in het verleden eigenlijk uit? Wat wenste men elkaar voor het nieuwe jaar? Bewonder deze prachtige wensen en herinneringen van weleer. Mariëlle Bos, medewerkster educatie van het Stadsarchief Kampen: “We hebben een selectie gemaakt uit de bijzondere, soms ontroerende, humoristische kerst- en nieuwjaarswensen die wij in onze collectie hebben. Een hele mooie aanvulling zijn de originele tekeningen van boekenkaften uit de collectie Callenbach. Deze zijn nog nooit eerder door ons vertoond. Die moesten er gewoon bij.”

Kom in de Kerstsfeer op 15 december

“We wilden deze expositie niet geruisloos openen, maar er een feestje van maken” vertelt Hester Timmerman, PR-medewerkster Stadsarchief Kampen. “Hoe leuk is het dat het leerlingenorkest van het Stedelijk Orkest Kampen kerstliedjes komt spelen op het binnenplein van De Stadskazerne? Meezingen mag. En pak je kans en ga op de foto met de Kerstman en Kerstvrouw. Op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. “Het klinkt bijna als een pre-party voor Kerst in oud Kampen.” lacht Mariëlle. 

Welke herinnering neem jij mee naar het nieuwe jaar? En wat is jouw wens voor het nieuwe jaar? 

De leerlingen van basisschool De Wegwijzer hebben op school hun wensen en herinneringen opgeschreven. Deze hangen straks als eerste in de kerstboom. Welke herinnering neem jij mee naar het nieuwe jaar? En wat is jouw wens voor het nieuwe jaar? Schrijf het op de speciale kerstbal en hang deze in de grote kerstboom. Er zijn ook speciale ”Joris Wensboom” kerstballen geregeld door de Bibliotheek. Hier kun je een kerstgedachte voor een dierbare in stoppen. We hopen op een mooie gevulde boom. Vol met wensen en herinneringen van Kampenaren in 2018. Doe je mee? 

Na 5 januari worden alle wensen en herinneringen opgeborgen in het depot van het Stadsarchief Kampen en zo bewaard voor de toekomst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment