bc053d014361f1460a9ad64535e9954405ab0e37

KAMPEN - Deze maand bestaat het Mamacafé Kampen 5 jaar. Diana Lutjes (lactatiekundige) is samen met een kleine groep moeders het Mamacafé gestart in 2014. Een ontmoetingsplaats waar moeders met jonge kinderen uit Kampen, Ijsselmuiden en omgeving welkom zijn, om met andere moeders ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. De afgelopen 5 jaar was er maandelijks een Mamacafé en kwamen verschillende thema's aan bod met verschillende spreeksters. Vragen over borstvoeding, hechting tussen ouder en kind, een kindercoach die over haar werk komt vertellen, zomaar wat onderwerpen die aan bod zijn gekomen in het afgelopen jaar.

Maar zoals gezegd, een nieuw jaar, een nieuw Mamacafé. Er gaat dit jaar het één en ander veranderen.

Voor de zomer ontstond er contact tussen het Mamacafé en Home-Start Kampen. Home-Start verbindt vrijwilligers aan gezinnen voor een periode dat het soms even moeilijk is en er wat extra hulp of steun gewenst is. Een informele plaats waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen, zoals het Mamacafé, past daar helemaal bij.

Vanaf februari 2019 wordt het Mamacafé twee keer per maand georganiseerd. Op de 1e en 3e vrijdag van de maand komen er thema’s aan bod die aansluiten bij vragen vanuit de ouders.Deze onderwerpen kunt u steeds vinden op het Facebook Mamacafé Kampen en Home-Start Kampen.

Tot slot verandert het Mamacafé van locatie. Vanaf 11 januari 2019 is het Mamacafé in De Smaeck van Campen. Deze prachtige locatie aan de Oudestraat 97 heet 'onze moeders' en hun kinderen van harte welkom. Het eerste kopje koffie is gratis voor de ouders.

Op 11 januari a.s. gaat het Mamacafé feestelijk van start op de nieuwe locatie. Moeders en kinderen kunnen vanaf 9.30 uur binnen lopen. Er is deze ochtend geen speciaal thema, maar er wordt samen geknutseld aan een feestelijke slinger.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment