NVD logo 2019 kleur

KAMPEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen die worden gehouden  van 23 januari t/m 3 februari is er in het hele land extra aandacht voor voorlezen. Het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ staat centraal. Het is gekozen tot Prentenboek van het jaar. Ook in de Bibliotheek Kampen is veel aandacht voor de Nationale Voorleesdagen.

Een overzicht van alle activiteiten:

 

BoekStart Gouden wikkelactie

Eind 2018 bestond BoekStart 10 jaar en dit gaan we vieren in de maand januari. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar is er een Gouden Wikkel actie, waarbij er Gouden Wikkels zijn verstopt in de BoekStartkoffertjes.

Er zijn maar liefst 3 Gouden Wikkels verstopt in verschillende  BoekStartkoffertjes.

  • 1 gouden wikkel zit verstopt in een BoekStartkoffertje voor Bibliotheek IJsselmuiden.
  • 2 gouden wikkels zijn verstopt in BoekStartkoffertjes voor Bibliotheek Kampen.

De gelukkige vinder ontvangt een verrassingspakket!

Uitreiking Gouden Wikkel verrassingspakket

Tijdens de BoekStartochtend op  woensdag 30 januari overhandigt wethouder Jan Peter van der Sluis aan de 3 winnaars van de Gouden Wikkel actie het verrassingspakket.

Start BoekStartochtend: 10.00 uur
Uitreiking verrassingspakket: 10.30 – 11.00 uur
Toegang: gratis
Leeftijd: 0 – 4 jaar
Entree: gratis

Woensdagmorgen 23 januari BoekStartochtend + voorleesontbijt

Saskia Nuij van obs Villa Nova  leest voor uit Een huis voor Harry.  

Kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?
Waar: Dirk van Sliedregtzaal
Start: 10.00 uur
Toegang: gratis
Leeftijd: 2+
Entree: gratis

Zaterdagmiddag 26 januari voorstelling Een huis voor Harry door ZieZus eigenZinnig theater

Harry de huiskat doet niets liever  dan binnen zitten. Harry komt nooit buiten. Tot vandaag. Vandaag verleidt Vera Vlinder Harry om buiten te spelen. De kinderen uit de zaal mogen zelfs kiezen wat ze gaan doen. Tikkertje? Verstoppertje? Roep het maar! Doe je mee? Al spelend raakt Harry steeds verder van huis. En dan ineens is Vera Vlinder verdwenen. En de kinderen ook. Harry is alleen. Waar is Vera? En waar is zijn huis eigenlijk? Harry zoekt hoog en Harry zoekt laag. Harry zoekt links en Harry zoekt rechts. Weg is Vera en weg is zijn huis. Harry is verdwaald. Kunnen de kinderen in de zaal Harry helpen de weg naar huis terug te vinden? Een vrolijke en aaibare meespeelvoorstelling met liedjes.

Kom je meespelen en Harry helpen?

Start: 14.30 uur
Toegang: € 2,50 per kind, ouders gratis
Leeftijd: 2,5 tot 6 jaar

Kaartverkoop: www.bibliotheekkampen.nl

Cadeautje voor de jongste nieuwe leden

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt elk nieuw lid van 0 t/m 5 jaar een leuk welkomstcadeautje. Zolang de voorraad strekt. Bij het inschrijven van een nieuwe BoekStart baby krijg je een BoekStartkoffertje. Maak je het koffertje open in de maand januari dan behoor jij misschien tot de gelukkige winnaars die in dit BoekStartkoffertje een Gouden Wikkel vindt.

Inspiratiebijeenkomst Voorlezen

Op donderdagavond 10 januari organiseert de Bibliotheek een ‘Inspiratieavond Voorlezen’. Professionals van de voorschoolse instellingen in Kampen zijn hiervoor uitgenodigd. Leesbevorderaar Elly van der Linden geeft workshops over Interactief voorlezen. ‘Wapperkids’ laat zien hoe je kunt voorlezen met gebaren en laat deelnemers dit ook zelf ervaren tijdens de workshops. Boeken uit de Prentenboeken Toptien staan centraal. Deze kunnen direct worden gekocht, The Read Shop Kampen is ook aanwezig tijdens deze avond.

Besloten bijeenkomst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment