letters

KAMPEN -  Op 19 januari wordt de expositie Liefde voor Letters van het Stadsarchief Kampen geopend. De expositie is te zien tot en met 23 februari in de Stadskazerne. In het depot liggen meters archiefstukken waarin de ontwikkeling van letters door de eeuwen heen, in het handschrift en drukwerk, prachtig is te zien. Dit laat het stadsarchief op deze expositie aan de hand van de meest uiteenlopende Kamper archiefstukken aan u zien. Uiteraard komt ook het Kamper dialect ruimschoots aan bod met onder andere de verkiezing van het mooiste Kamper woord.   

Wat staat hier?

Ontdek of jij het middeleeuws handschrift kunt lezen. Je test het bij de expositie op een bijzondere, en vast een heel bekende manier.

Bij deze expositie staan ook verschillende activiteiten op het programma. Die stuk voor stuk over letters gaan. Letters in de breedste zin van het woord. 

Leer letters ontcijferen op 26 januari

Dat doe je op de masterclass Paleografie op 26 januari. Daar brengen we je de beginselen van het middeleeuws schrift bij.

Ontdek de betekenis van het Woordenlint op 2 februari

Wil je weten waar de woorden op de kademuren bij de Burgel voor staan? Je komt er achter tijdens de stadswandeling op 2 februari.

Ontdek jouw lettertalent op 9 februari

Geef je op voor de masterclass Handletteren door Letterloods op 9 februari. Voor kinderen zijn er die dag de workshop “Stempelen” van het Grafisch Atelier en “Maak je eigen zegel” door het Stadsarchief.

De verkiezing van het mooiste Kamper woord  

Wat is het mooiste Kamper woord? Het is nu aan jullie om het mooiste woord aan te kruisen op het stembiljet bij de expositie. We zijn benieuwd. De officiële uitslag wordt bekend gemaakt op 23 februari. 

 

Ontdek meer op Stadsarchiefkampen.nl bij nieuws en natuurlijk op de Facebookpagina. Meld je aan voor de activiteiten via info@stadsarchiefkampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment