kk1

KAMPEN - Er wordt hard gewerkt aan het onderhoud van de Kamper Kogge in de Oude Buitenhaven. Elke donderdag is een grote groep enthousiaste vrijwilligers in de werkplaats en op het schip onder het winterkleed bezig de enige Nederlandse nagebouwde kogge zeewaardig te houden. Ook het komende seizoen zijn er al weer een aantal reizen in eigen land en over zee gepland. Onze kogge is overal een geweldige publiekstrekker en een uitstekende vertegenwoordiger van onze Hanzestad.  De ruim zestig vrijwilligers onderverdeeld in de smederij, PR-werkgroep, onderhoudsgroep, expositie/verkoopgroep en bestuur doen hun best om de Koggewerf en de varende Kamper Kogge zo goed mogelijk te exploiteren. Dat lukt tot nu toe redelijk goed.

Maar de evenementen en rondleidingen nemen in aantal toe, vooral de reizen naar havens in binnen- en buitenland. Ook speelt een rol, dat veel oudere vrijwilligers niet meer op verre zeereizen als bemanningslid mee kunnen gaan . Kortom de St. Kamper Kogge heeft belang bij nieuwe vrijwilligers. Er is een winterprogramma samen gesteld met een aantal korte maritieme cursussen. Net als vorig winterseizoen bedoeld voor de huidige vrijwilligers, maar dit jaar speciaal ook voor eventuele nieuwe mensen die interesse hebben in onze stichting en wellicht vrijwilliger willen worden.

Hieronder het schema van de cursussen en de data en de mogelijkheid tot aanmelden. Avonden beginnen om 20.00 uur en vinden plaats op de Koggewerf.

  • di. 22 jan. Levensreddend handelen. Jan van Werven
  • di. 5 febr. Verhalenvertellers. Reijer van ’t Hul en Monique Larmené
  • do. 14 febr. Navigatie. Sander Klos
  • wo. 27 febr. en wo. 6 maart. Voorbereiding vaarbewijs. Jackie van den Bos en Tiemen Jan van Dijk
  • do 14 maart. Bijscholing vrijwilligers en scholing nieuwe vrijwilligers. Reijer van ’t Hul
  • do. 21 maart. Schiemannen ( werken met touw). Joop Bouman en Gerrit Boer

Aanmelden voor één of meer bijeenkomsten kan via kogge@kamperkogge.nl.  En voor meer informatie kunt u ook terecht bij Reijer van ’t Hul, 038-3313643 of hulmulder@home.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment