Isala entree

Inschrijving start vanaf 11 februari

ZWOLLE - Zaterdag 16 maart is dé kans om kennis te maken met Isala. Dan opent het ziekenhuis de deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Het programma van deze open dag staat in het teken van eHealth, apps en zorgtechnologie. U bent van harte welkom bij Isala in Zwolle! Isala staat niet stil. Het ziekenhuis is altijd aan het kijken of en hoe de zorg voor patiënten verbeterd kan worden. Dit kan door gebruik te maken van nieuwe technieken, maar ook door het verplaatsen van ziekenhuiszorg naar huis. Met beide ontwikkelingen is Isala volop bezig en dit laten ze graag zien.

Daarom wordt tijdens deze open dag met name aandacht geschonken aan  Health toepassingen, door zelf ontwikkelde apps en hightech zorg die men in Isala toepassen. Medewerkers demonstreren hightech- apparatuur zoals de operatierobot, en het is zelfs mogelijk een kijkje te nemen in het gebouw van Radiotherapie.

Het programma geeft daarnaast een mooi beeld van hoe het werken en leren in Isala er uitziet. Verschillende collega’s vertellen hoe het is om te werken op gespecialiseerde afdelingen in het ziekenhuis.

Programma

Tijdens de open dag is het mogelijk een bezoek te brengen aan zeven interessante ‘Pleinen’:

App plein

Op het App plein lis te zien zien welke apps Isala zelf (of in samenwerking met anderen) heeft ontwikkeld. Waarom is de app ontwikkeld, wat kan de app, en waarin ondersteunt de app de patiënt of onze medewerkers? Deze vragen worden hier allemaal beantwoord. Apps die o.a. zijn te zien: Zwanger worden app, Voeding app en de Beweeg app. Neem een mobiele telefoon mee en ervaar de apps ook zelf!

Hightech plein

Isala is een van de ziekenhuizen in Nederland met zeer specialistische zorg. Daar komt heel veel techniek bij kijken. Op dit plein zijn enkele technische hoogstandjes te zien. Er zijn demonstraties van de operatierobot, de hartlongmachine, het intensive care bed met alle bijbehorende apparatuur en te zien is hoe het koelen bij te vroeg geboren baby’s werkt. Een zeer indrukwekkend plein!

Werken met zorg plein

Isala biedt zorg aan duizenden patiënten. Dat gebeurt met collega’s die zich veelal gespecialiseerd hebben. Vaak komt daar ook veel techniek bij kijken. Dit plein geeft een goed beeld van werken in het ziekenhuis, het volgen van een opleiding in de zorg. Niet werkzoekende maar gewoon nieuwsgierig? Daar is dit plein ook heel geschikt voor! Kom meer te weten over bijvoorbeeld endoscopie, verloskunde, dialyse, oncologie, hartcentrum, longgeneeskunde, diagnostiek, medische technologie, beveiliging en de brancardiers.

EHealth en Connected care plein

Neem telefoon en headset (oortjes) mee!

De trend is dat  steeds meer zorg naar huis wordt verplaatst. Dit doet men bijvoorbeeld om de zorg betaalbaar te houden, maar vooral ook om het makkelijker te maken voor de patiënt. Op het eHealth en Connected care plein komen bezoekers terecht in vier huiskamers en een slaapkamer! Te zien is hoe  COPD-patiënten, zwangeren, chemotherapie- en hartpatiënten en slechte slapers, thuis zorg krijgen. Om de belevenis compleet te maken, is het verstandig om mobiele telefoon inclusief headset mee te nemen.

Feel Good plein

Isala probeert in Isala regelmatig mooie momenten voor de patiënten te creëren. Van muziekoptredens tot konijnen knuffelen en van handmassages tot spiderman-glazenwassers. Op dit plein laat het ziekenhuis zien wat het doet en al heeft gedaan.

Radiotherapie plein

Tijdens deze open dag biedt Isala de unieke kans om rond te kijken op de afdeling Radiotherapie. Veel van de kankerpatiënten komen hier voor bestraling. Te zien is hoe de kamers met de apparatuur er uitzien.

Ontmoetingsplein

Tot slot biedt men u graag op het Ontmoetingsplein nog een kopje koffie of thee aan. Hier kan worden nagepraat over wat er allemaal is gezien.

Geen kinderactiviteiten

In tegensteling tot andere jaren is er dit jaar geen apart kinderprogramma met doe-activiteiten. Ook is er deze keer geen poppenpoli. Het programma is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. Jongeren die willen kijken of de zorg een geschikte profiel- of beroepskeuze is, zijn van harte welkom!

Praktische informatie

Datum

Zaterdag 16 maart 2019
10.00 tot 16.00 uur

Gratis toegangskaarten bestellen

Om ervoor te zorgen dat u als bezoeker aan de open dag geen last heeft van al te grote drukte, spreidt men het bezoek over de gehele dag van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt zich inschrijven voor een tijdstip op de dag, waarop uw bezoek begint. De inschrijving start vanaf 11 februari op www.isala.nl

Voor wie

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Locatie

Isala
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle
Routebeschrijving

Meer informatie

Voor vragen over de open dag kunt u bellen met de afdeling Marketing en communicatie van Isala, (039) 424 75 27.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment