ZALK - Het eerste excursiedoel van de plantenwerkgroepvan Natuurvereniging IJsseldelta is traditioneel het Zalkerbos óf Scherenwelle. Dit jaar is het Zalkerbos weer aan de beurt. Dit zeer oude bosgebied wordt door deskundigen het meest bijzondere ‘hardhoutooibos’ van Nederland genoemd. Dat is een bos in de uiterwaarden waar langzaam groeiende boomsoorten als eiken en iepen domineren en waarin verder ook veel gewone es voorkomt. Bossen met een heel rijke ondergroei, die heel vroeg in het jaar bloeit omdat er dan nog veel licht op de bodem terecht komt.

Eind april staan in het Zalkerbos allerlei bolgewasjes in bloei, met het blauwe druifje als een van de meest opvallende. Andere bijzondere plantensoorten die je er kunt tegenkomen zijn slangelook en moeslook, beiden familie van de uit de moestuin bekende bieslook, maar ook van prei, ui en knoflook. En een reeks andere soorten, waarvan we in elk geval de vingerhelmbloem, gulden boterbloem en schaafstro zullen zien.

De excursie is op zaterdag 27 april en het  vertrek is om 9.30 uur per auto van het Meeuwenplein in Kampen. Geef je even op bij Niels Jeurink, tel. 038-3329741, of e-mail: njeurink@home.nl.

Meer lezen: http://natuurverenigingijsseldelta.nl/?p=2883

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment