40144120 2609288505763861 8043358166307569664 n

KAMPEN - Margaretha in Kampen, welke Kampenaar kent het niet? Maar weet u ook dat Margaretha de laatste jaren een plek is geworden voor (hulpbehoevende) mensen uit de buurt? Door de vele vrij toegankelijke faciliteiten zoals een winkeltje, de activiteitenbegeleiding en het restaurant MaGreet is Margaretha niet alleen een verzorgingshuis, maar is het ook toegankelijk
geworden voor oudere en/of hulpbehoevende buurtbewoners. Om tegemoet te komen aan de zorgvraag in de wijk, is Margaretha sinds kort ook gestart met een dagbesteding, genaamd De Burgwalhof.

Bij de dagbesteding bieden ze een zinvolle daginvulling voor oudere en hulpbehoevende buurtbewoners die hier behoefte aan hebben. Tijdens de dagbesteding verzorgen zij activiteiten die gericht zijn op het in stand houden van de lichamelijke, geestelijke en sociale mogelijkheden; de activiteiten variëren van koken tot bewegen op de stoel en van houtbewerking tot geheugentraining. Door samen met de bezoekers te kijken waar ieders interesses en mogelijkheden liggen, kunnen zij ondersteunen in de mogelijkheid om zo veilig en goed mogelijk thuis te blijven wonen.

Een dagbesteding kan nuttig zijn voor het in stand houden van de mogelijkheden, maar het kan ook dienen ter ontlasting van de mantelzorger. Het kan goed zijn even een andere daginvulling te hebben zodat de mantelzorger een dagje bij kan tanken en hij/zij het mantelzorgen daardoor wat beter vol kan houden. Zo kunnen er verschillende redenen zijn om dagbesteding te volgen.
Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding is het nodig een WMO indicatie aan te vragen bij de gemeente. Hoe dit werkt leggen de medewerkers graag uit en zo nodig ondersteunen zij u hierbij, neem daarvoor gerust contact met hen op!

Bent u of kent u iemand die behoefte heeft aan zo’n vorm van daginvulling en bent u geïnteresseerd in dagbesteding De Burgwalhof? Kom dan gerust eens kijken en sfeer proeven op maandag of donderdag, u bent van harte welkom! Voor meer informatie, vragen of voor het aanmelden voor De Burgwalhof kunt u mailen of bellen met de receptie van Margaretha.

Woonzorgconcern Margaretha  | Burgwal 45 | 8261 EP Kampen | 038-2040200 |Dagbesteding.margaretha@ijsselheem.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment