vlaggen

KAMPEN -  Donderdag 23 mei 16.00 uur opent in de Bovenkerk in Kampen een tentoonstelling met 9 Chinese kunstenaars. Deze tentoonstelling is het gevolg van een uitwisseling tussen de Nederlandse stichting ILFAS en haar partners in China (zie het bijgaand persbericht) Eerst presenteren Chinese kunstenaars zich in Nederland, vanaf September exposeren (Noord) Nederlandse kunstenaars in China. De tentoonstelling wordt geopend door de voorzitter van de stiching ILFAS, omlijst door optredens van de Chinese dansgroep Mulan.

De grootste internationale kunstmanifestatie in China is op dit moment het “Silk Road International Art Festival” in Xi’an. Deze manifestatie met ca 300 kunstenaars uit 120 landen wordt georganiseerd door de ‘World Art League’ samen met de ‘Xi’an University of Archtecture and Technology / College of Art’  In 2018 sloten zij een overeenkomst met de Nederlandse stichting ‘International League of Fine Art Schools’ ILFAS www.ilfas.org  Met het doel om tussen Nederland en in China in 2019 tentoonstellingen van beeldende kunst uit te wisselen.

Kampen

Deze uitwisseling is de aanloop tot een intensievere samenwerking, waar, naast exposities, ook educatieve programma’s bij betrokken worden. ILFAS wil ook daarin graag met Kampen samenwerken. Naast China en Nederland onderhoudt ILFAS contacten met kunstacademies in nog 7 landen waarmee toekomstige uitwisselingen zijn gepland.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment