lost

KAMPEN -  Er zijn meer dan 300.000 voorwerpen in een gemiddelde woning, waarvan 80% nauwelijks tot niet gebruik wordt. Elke item wat niet gebruik wordt, heeft energie gekost om het te maken. Verloren energie, die we met dit project zichtbaar willen maken. Gedurende het kunstproject LostEnergy documenteren we voorwerpen die mensen een keer gekocht hebben maar niet gebruiken. De zichtbaarheid van de hoeveelheid spullen en de energie die daarmee verloren gaat laten de omvang zien van ons (impulsieve) koopgedrag die de standaard is in onze hedendaagse samenleving. Je eigen stapeltje ongebruikte voorwerpen valt misschien nog mee, maar zie ze eens van een hele straat bij elkaar opgeteld of van een hele wijk. Vrijdag 17 mei gaat men in de wijken Brunnepe en IJsselmuiden in Kampen langs de deuren om bewoners van de wijk te vragen of zij ongebruikte voorwerpen in huis hebben. Deze voorwerpen worden gefotografeerd en geregistreerd.

 

De foto’s zijn vanaf maandag 20 mei terug te vinden op de blog van het project : www.lostenergy.nl En vanaf die datum op Instagram onder de naam : lost.energy. Daar zijn ook de foto’s te vinden van de challenge die is uitgezet om een foto te maken van je eigen ongebruikte voorwerp.

LostEnergy is een kunstproject van Kunstconstructie (kunstenaarsduo Françoise Braun en Casper Teijgeler), in samenwerking met drie studenten Communicatiewetenschappen van de Universiteit Twente. De groepstentoonstelling Lost Energy zal van 4 juli tot 29 september te zien zijn bij Tetem in Enschede. Daarnaast zal er in die periode een reizende tentoonstelling te zien zijn op een aantal locaties verspreid over Overijssel.
https://www.tetem.nl/portfolio/lost-energy/ www.kunstconstructie.nl

Met de projecttentoonstelling Lost Energy onderzoekt Tetem samen met Provincie OverijsselUniversiteit Twente en de kunstenaars Elise Leusink, Reinier Kranendonk en Kunstconstructie welke bijdrage kunst en ontwerp kunnen leveren aan de inbedding van energie-innovaties in de samenleving. De tentoonstelling sluit aan op Tetem’s programmalijn “Driving Technology”. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Enschede, Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Universiteit Twente.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment