KAMPEN - Op dinsdagavond 28 mei om 20.00 uur organiseert de Natuurvereniging IJsseldelta een lezing over de zeearend door Martijn de Jonge.Voor leden van de Natuurvereniging is de toegang gratis, niet leden betalen € 5,-. De lezing is in de Hooizolder, Groenestraat 94 in Kampen. De zaal gaat open om 19.30 uur. Kom op tijd, want vol is vol.

Martijn de Jonge volgde de soort de afgelopen 15 jaar intensief waarbij hij keek naar nestkeuzes, prooien en bedreigingen. Daartoe bivakkeerde hij lange tijd in het veld en vergezelde onderzoekers en waarnemers. Zijn lezing zal uiteraard vergezeld gaan van vele foto’s die zijn verhaal ondersteunen en verlevendigen.

Martijn de Jonge publiceerde recent een artikel over de Zeearend in het IJsselmeergebied in de Grauwe Gans, het huisorgaan van vogel-en natuurwacht Zuid Flevoland. Zijn lezing in Kampen zal daar op in zoomen en tevens een blik geven op het wel- en wee van de Zeearenden in Noord Nederland en de Delta.

Martijn de Jonge startte in de jaren tachtig van de vorige eeuw als fotojournalist voor diverse media. Gaandeweg specialiseerde hij zich in de relatie mens-natuur met daarnaast een voorkeur voor stadsnatuur, roofvogels en zeezoogdieren. Sinds 15 jaar verzorgt hij fotoworkshops naar topzeearendgebieden in Polen. Tevens gaat hij met natuurfotografen naar Spanje, de Kaap Verden en Gambia. Sinds 2012 organiseert hij vogelvaartochten met zijn eigen boot in de IJsseldelta. In 2017 verhuisde de Jonge naar Schokkerhaven van waaruit hij met een motorsailor over Ketel- en IJsselmeer vogelvaartochten maakt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment