kogge

HARDERWIJK/KAMPEN - Van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni doet de Kamper kogge Harderwijk aan. Van de historische schepen die in de Hanzetijd vracht vervoerden is er helaas geen één bewaard gebleven. De replica die in Kampen gebouwd is echter natuurgetrouw.

Kom aan boord                                                                                                                        

Heerlijk Harderwijk en Stichting Podiumspektakel Harderwijk hebben in samenwerking de kogge naar Harderwijk gehaald. Woensdag 26 juni wordt de kogge rond half vier op de boulevard feestelijk binnengehaald door locoburgemeester Gert Jan van Noort en shantykoor De Boekaniers. Iedereen die dat wil mag, wanneer de kogge aan wal ligt, aan boord komen. De schipper en zijn bemanning geven graag uitleg over het leven en werken aan boord van zo’n schip.

Moonlightcruise                                                                                                                      

Het schip is niet alleen te bezichtigen, op vrijdagavond en zaterdagavond kan er ook meegevaren worden. Dan vertrekt de kogge om 19.00 en 20.30 uur voor een zogenaamde moonlightcruise. De rondvaart van ongeveer een uur is voor € 8,- (kinderen tot 12 jaar € 4,-) te boeken bij het Toeristisch Informatie Punt aan de Markt in Harderwijk, tegenover het Oude Stadhuis. Het aantal opvarenden is echter beperkt, per vaart kunnen slechts 12 deelnemers mee.

Podiumspektakel                                                                                                                     

Het historische schip speelt een belangrijke rol in het nieuwe Podiumspektakel dat op 4, 5 en 6 juli te zien is op het Kloosterplein. Het verhaal speelt zich deze keer af in de Hanzetijd, toen Harderwijk - toen nog Herderewich - een belangrijke rol speelde in een conflict tussen twee machtige partijen: Bremen en Holland. Als een kogge in Harderwijk spoorloos verdwijnt verdenken beide partijen elkaar van de verdwijning om de onderhandelingen te beïnvloeden.

Kaarten zijn á € 24,50 verkrijgbaar via de website podiumspektakel.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment