Foto bij persbericht

KAMPEN - Wegens succes van het unieke weerbaarheidsprogramma van Jaleesa Kodden breidt zij samen met John Reumer uit naar alle scholen in regio IJsselland. De trainingen worden op maat gemaakt voor kinderen en pubers wat het persoonlijke groeiproces extra stimuleert.

Waarom ook op scholen?

Het programma is gestart in Zwolle waarmee het team van Movemental in hun trainingsruimte al honderden kinderen die niet lekker in hun vel zitten, heeft geholpen weer fijn en zelfverzekerd te voelen. Inhoudelijk kan de training gericht zijn op het creëren van zelfvertrouwen, leren opkomen voor jezelf, zelfbeheersing of bijvoorbeeld het omgaan met negatieve gevoelens en gedachten. Het betrekken van de ouders of leerkracht bij de training is volgens Jaleesa en John onmisbaar. “Dit is voor kinderen een absolute voorwaarde om wat ze leren ook door te kunnen zetten. Wij hebben nu de mogelijkheid om ons programma uit te voeren op de school van het kind, om ook fysiek aanwezig te kunnen zijn in de leefomgeving van het kind.”

Zelfverdediging als middel voor weerbaarheid

Kinderen en jongeren leren hun eigen kracht en kwaliteiten kennen door middel van boksoefeningen, spel, zelfverdediging en mentale oefeningen. “Door fysiek bezig te zijn ontdekken ze hun grenzen en leren ze nieuwe vaardigheden op het gebied van weerbaarheid.” Naar aanleiding van de fysieke oefeningen wordt de koppeling gemaakt naar de praktijk om diepgang te creëren.

De trainers

Jaleesa en John zijn gespecialiseerd in de weerbaarheidsontwikkeling van kinderen. Bovendien hebben zij beiden een achtergrond in de vechtsport. Deze unieke combinatie tussen persoonlijke passie én psychologische kennis draagt ongetwijfeld bij aan het succes van de cursus. Jaleesa: “Het is keer op keer fantastisch om te zien wat ons weerbaarheidsprogramma met kinderen doet. Na afloop van de training hebben ze veel meer zelfinzicht en zelfbewustzijn. Onzekerheid verdwijnt naar de achtergrond en assertiviteit en zelfvertrouwen krijgen de ruimte. En het mooie is dat ook ouders dit terugzien.”  

Positieve twist

Volgens Jaleesa hebben mensen vaak de neiging om sterk te focussen op datgene wat fout gaat. “Tijdens de weerbaarheidstraining proberen we hier een positieve twist aan te geven en kijken we juist naar hetgeen het kind wél in zich heeft en wat wél helpt om het doel te bereiken. Zo wordt de positieve focus gestimuleerd en is er eerder groei mogelijk.” Deze positieve insteek kenmerkt ook het belangrijkste doel van de cursus: “zorgen dat kinderen en jongeren een positief zelfbeeld hebben, lekker in hun vel zitten en zicht bewust worden van hun eigen kracht en kwaliteiten.”

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Interesse in de privé weerbaarheidstraining van Movemental? Kijk op www.movemental.nl of neem contact op via 085–06 07 878 of contact@movemental.nl. Voorafgaand aan de weerbaarheidstraining vindt er een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats waarin de situatie en het leerdoel van uw kind in kaart worden gebracht. Kinderen en pubers kunnen op elk gewenst moment starten met de training.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment