Daviliana op Vischmarkt 2018

ELBURG -  Aanstaande zaterdagmiddag klinkt er volop muziek in de binnenstad van Elburg. Voor de muziekkoepel op de Vischmarkt van Elburg geeft het eendagsorkest Daviliana om 17:00 uur haar buitenconcert. Dirigent Marten van der Wal vertelde in het radioprogramma KiKstart FM al over het project dat volledig voor en door jongeren is georganiseerd. In 2016 bedachten Femke van Loo (David Oosterwolde) en Jacco de Jong (Juliana Doornspijk) het concept: één zomerse dag lang samen repeteren, en daarna een slotconcert geven. Alles in de wens om jongeren van verschillende verenigingen samen te brengen en het publiek kennis te laten maken met mooie fanfaremuziek.

Dit jaar wordt die wens voor de 4e keer op rij realiteit. Daviliana telt 57 enthousiaste muzikanten met minimaal B-niveau. Ter ondersteuning van de projectleiding voeren jongeren in commissies de organiserende taken uit. Zo is Daviliana een sprekend voorbeeld van jonge, talentvolle muzikanten met een missie: de fanfarecultuur zichtbaar maken en delen met nieuwsgierige luisteraars.

Iedereen is welkom om naar het gratis buitenconcert te komen luisteren. Op het programma staat fijne luistermuziek, zoals ‘Bella Ciao’ en ‘Latin Gold’. Dit jaar is gekozen voor het solowerk ‘Faith’ van George Michael. Juliëtte Touwen - Spronk soleert op haar altsaxofoon met orkest.

Meer weten over Daviliana? Het interview met dirigent en Arno van Elst is terug te luisteren via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=FDgmkAihxtk&feature=youtu.be Daviliana is ook te volgen via Facebook @Daviliana Projectorkest.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment