65786970 2414216005481051 294112132000120832 n

KAMPEN - Op 17 augustus is het weer zover: het Kamper Stripspektakel vindt plaats in de historische binnenstad van Kampen. Het toetje van de zomervakantie!

Het Kamper Stripspektakel is te vinden vanaf het van Heutszplein tot en met het Koeplein. 


Wat is er te doen?

Heel veel striptekenaars zijn live aanwezig, de actuele lijst kun je vinden op onze website, en we houden je ook via facebook en Instagram op de hoogte natuurlijk!

Het nieuwe stripalbum van Sam & Sarah wordt gepresenteerd bij de officiële opening in de De Stadskazerne, waar ook de bekendmaking van de winnaar van de Grote Striptekenwedstrijd zal zijn. Verder is er een speciaal kinderplein, en op het van Heutszplein een spectaculair rolstoelparcours, mede mogelijk gemaakt door PGVZ - Zorg en begeleiding. Ook kun je je weer uitleven op het enorme graffitidoek, en ook onze ballonnenartiest, Herrie de Heks, Ridder Dolf en meneer Lambik zijn van de partij.

Het wordt een feest voor jong en oud!

Tijdens het Kamper Stripspektakel van dit jaar wordt het stripalbum Sam en Sarah gepresenteerd, ‘Je kunt meer dan je denkt’ over twee kinderen in een rolstoel, over de moeilijkheden die ze tegenkomen, maar ook over de vele mogelijkheden die ze ontdekken om zelfvertrouwen te krijgen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het is gebaseerd op de cursus die is ontwikkeld door Kees-Jan van der Klooster van K-J Projects. Hij nam niet alleen het initiatief voor deze strip, maar organiseert met zijn team  die dag een speciaal rolstoelparcours, waar valide en mindervalide kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen. Je kunt het rolstoelparcours vinden op het Van Heutszplein.

Natuurlijk is het hele terrein van het Kamper Stripspektakel zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt, zodat iedereen zo goed mogelijk en zo dicht mogelijk bij de vele signerende tekenaars kan komen en de voorstellingen, zoals die van Herrie de Heks, goed bereikbaar zijn. Ook de handelaren hebben toegezegd met de indeling van hun kramen rekening te houden met rolstoelers. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment