Werkzaamheden Reevesluis

KAMPEN - Vanaf 28 oktober start de bouw Spuisluis Reevesluis | Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, wordt een aantal maatregelen genomen. Vanaf het spuiseizoen van 28 oktober 2019 tot en met 31 maart 2020 wordt het scheepvaartverkeer inclusief de recreatievaart door de nieuwe schutsluis geleid. Deze schutsluis is 10,5 meter breed. De vaarroute door de schutsluis is ook de toekomstige definitieve vaarroute voor al het vaarwegverkeer.

In het spuiseizoen staan de deuren van de schutsluis open. De seinen staan tijdens de werkzaamheden standaard op dubbel rood. Tijdens de passeervensters vinden er geen werkzaamheden plaats en worden de seinen bediend voor de scheepspassage.  

Werkzaamheden spuisluis
Aannemers combinatie Isala Delta start 28 oktober met de bouw van de spuisluis. Deze wordt gebouwd ten oosten van de schutsluis. Op de plek waar nu de tijdelijke vaarweg ligt. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, wordt er een torenkraan op het middeneiland geplaatst, waarmee het benodigde materiaal vanaf het bouwterrein over de schutsluis kan worden gehesen. Passeervensters

Ze werken met passeervenster voor de veiligheid tijdens de werkzaamheden aan de spuisluis. Wanneer er gewerkt wordt over de schutsluis kan de scheepvaart niet passeren. In het spuiseizoen staan de deuren van de schutsluis open. De seinen staan tijdens de werkzaamheden standaard op dubbel rood. Tijdens de passeervensters vinden er geen werkzaamheden plaats en worden de seinen bediend voor de scheepspassage.   

Meer informatie over de passeervensters en hoe scheepvaart zich kan aanmelden volgt naar verwachting eind september via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment