windesheim

KAMPEN -Overal zitten tweedejaars studenten van de Lerarenopleiding Geschiedenis van Hogeschool Windesheim te werken. Voor hun vak Middeleeuwen hebben ze de opdracht een lesidee te ontwikkelen waarbij de middeleeuwse stad centraal staat. Omdat Kampen een exemplarisch voorbeeld van een middeleeuwse stad is én het Stadsarchief in Kampen een prachtige en uitgebreide archiefcollectie hebben, is het Stadsarchief Kampen een samenwerking aangegaan met Windesheim.

De studenten hebben eerst een rondleiding door het Stadsarchief Kampen, het Stedelijk Museum Kampen én in de binnenstad gehad om kennis te maken met de middeleeuwse historie van Kampen. Mariëlle Bos, zelf oud-student van deze opleiding en nu werkzaam bij het Stadsarchief Kampen begeleidt de studenten.

"Uiteindelijk krijgen wij leuke lesideeën, waarvan we hopen dat we deze of een aantal kunnen ontwikkelen voor ons lesaanbod voor het Voortgezet Onderwijs. Voor de studenten is het ook leuk om hun lesidee misschien straks in het echt gebruikt te zien worden. En ze doen zo ervaring op met erfgoededucatie. Ik heb in ieder geval al veel leuke ideeën voorbij zien komen, en ben heel benieuwd naar de eindresultaten!” zegt Mariëlle enthousiast. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment