quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - De wintertijd staat voor de deur: tijd om iets nieuws te leren bij één van de korte cursussen die na de herfstvakantie bij Quintus van start gaan! Absolute topper is de kersverse ‘Introductie Klassiek Portretschilderen’ van kunstenares Anne-Rixt Kuik. Maar ook breien en haken voor beginners, botanisch schilderen, herfstvakantieactiviteiten, kerstworkshops en diverse kindercursussen komen eraan.


Voor de allerkleinsten is er Muziek op Schoot, Kleuteravontuur met Muziekinstrumenten, Kleuterfluit, Peuter-, Kleuter- of Kinderdans, Peuterkunst en Kleutertheater. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook ‘Op ontdekkingsreis met je harp’! Verder zijn er in de herfstvakantie workshops Cajon en Stop Motion en vlak voor kerst creatieve workshops Kersthangers branden in hout, breien en haken.

Klassiek portretschilderen met Anne-Rixt Kuik
Naast bestaande cursussen voor volwassenen als Interieurdesign en –ontwerp, Glasfusion, Botanisch Schilderen, Druk je STEMpel en Kinderboeken Schrijven zijn er in november enkele nieuwkomers. Zo komt kunstenares Anne-Rixt Kuik naar Kampen voor een cursus waarin je de opbouw leert van een portret in olieverf volgens de klassieke figuratieve traditie in de schilderkunst. Aan bod komen materiaal, toonwaarden, compositie, contrasten, penseelvoering en gebruik van kleur.

Anne-Rixt Kuik (1987) studeerde aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen en de Florence Academy of Art om de technieken van de klassieke figuratieve schilderkunst te leren. Ook volgde zij masterclasses bij kunstenaars Sam Drukker, Henk Helmantel en Jeremy Lipking. Tevens studeerde zij in Brisbane, Australië om daar haar geheel eigen techniek verder te ontwikkelen. Eenmaal terug in Nederland werkte zij aan haar serie die een verrassende en unieke combinatie laat zien van technieken als fresco, gelaagdheid en 'alla prima' (nat-in-nat). Anne-Rixt Kuik laat in zowel haar portretten als vrij werk de mens centraal staan in al haar eigenheid, breekbaarheid en schoonheid. In de winter van 2018 werd Anne-Rixt Kuik uitgenodigd door de staat New South Wales (Australië) om drie maanden te werken als kunstenaar in Sydney. Haar werk wordt verkocht bij galerie Bonnard en galerie Wildevuur. De cursus 'Introductie Klassiek portretschilderen' van Anne-Rixt Kuik is voor alle niveaus!

Inschrijven
Nieuw in november zijn ook de korte cursussen Breien voor beginners en Haken voor beginners. Korte cursussen starten bij voldoende deelname. Schrijf je daarom op tijd in via. Voor vragen kan je terecht bij info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment