Afbeelding boek

KAMPEN - Op 14 november is het zover. Dan wordt in ‘De week van het kookboek’ het Kamper verhalenkookboek ‘Verhalen om te smullen ́ gepresenteerd. Kookboeken zijn er volop, maar niet eerder verscheen een uniek verhalenkookboek met herkenbare, aansprekende en ontroerende verhalen, gekoppeld aan unieke plekken in Kampen, een Hanzestad met eeuwenlange tradities, en aan traditionele en/of vergeten gerechten. De koks van restaurant MaGreet zijn de uitdaging aangegaan en hebben de gerechten een moderne ‘bite’ gegeven. Uiteraard staan de verhalenvertellers Anna, Annemie, Geke, Henk, Henny, Jo, Marie, Piety, Rie en Rose-Marie (bewoners van Woonzorgcentrum Margaretha) deze boekpresentatie in de spotlights. Tijdens de boekpresentatie wordt het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Irma van der Sloot. MaGreet is het restaurant van woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha, IJsselheem.

Het maakproces van dit boek, met deze bewoners in de hoofdrol, zorgde in korte tijd al voor een schat aan Kamper verhalen. In dit verhalenkookboek staan hun verhalen centraal. Tijdens de interviews kwamen de levensverhalen volop aan bod en in combinatie met foto’s uit het verleden gekoesterde herinneringen weer tot leven. Waarom is hachee voor Geke zo bijzonder? En de kerstmaaltijd voor Rose-Marie? Welke paling smaakt beter? Die uit Nederland of Marokko? Henk onderzocht dit in de jaren zeventig. Naast de verhalen en recepten maakt het boek de achtergronden van koken, eten en drinken uit het verleden weer levend. Bijvoorbeeld van rond de Hanzetijd, toen er een gasthuis stond waar de toenmalige gasthuisbestuurders zich inzetten voor de behoeftigen van Kampen.

Wanneer? Donderdag 14 november

Waar? Woonzorgcentrum Margaretha, Burgwal 45 in Kampen

Tijd? Start stipt om 15:30, de inloop is vanaf 15:00 uur. Het programma duurt tot uiterlijk 17:00 uur 

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is via verhalenomtesmullen@gmail.com een boek t.w.v. € 15 bestellen, waarna u een uitnodiging ontvangt. En… er is gelegenheid om door één van de verhalenvertellers een boek te laten signeren. Of door allemaal, dat kan natuurlijk ook! 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment