high wi

KAMPEN- De stemming kwam er afgelopen zaterdag direct al goed in toen het Stedelijk na een tribute aan Amy Winehouse een verrassende medley van de Nederlandse popgroep Kayak ten gehore bracht met daarin ‘gouwe ouwe’ als ‘Ruthless Queen’ en ‘Starlight Dancer’. Geen makkelijke nummers, maar in een fijne uitvoering en strak gedirigeerd. Het orkest bracht het concert in vier blokjes met stukken afkomstig uit vier landen: Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika en Italië. Die landen correspondeerden met de landen waar de te proeven wijnen vandaan kwamen. Voorafgaand aan elk blokje gaf wijnkenner Herman Edelijn een deskundige toelichting op de uit het betreffende land afkomstige wijn. De eerste twee wijnen wit, de laatste twee rood. Voor het bescheiden bedrag van tien euro konden de bezoekers van elke wijn een glas proeven. En dat onder de bijpassende klanken van bijvoorbeeld Peter Maffay’s ‘Du’, Miriam Makeba’s ‘Pata Pata’ en de klassieker ‘Volare’.

Het Stedelijk Orkest heeft zijn repetitieruimte aan het Bolwerk weten te verbouwen tot een aantrekkelijke zaal waarin optredens kunnen worden verzorgd op een vast podium. De toiletgroep werd verplaatst en aangepast aan de eisen van deze tijd. Voor dit concert waren bovendien kleurrijke banners en achtergronddoeken opgehangen met daarop onder meer de vlaggen van de vier bovengenoemde landen.

Tijdens de pauze van het concert huldigde voorzitter Rogier Schrijer vijf jubilarissen die samen maar liefst 235 (!) jaar lid zijn van het orkest, te weten: Willeke Schrijer-Klappe (25), Angelique Bos (40), Jeanine Bos-van Stratum (40), Gerhard Bastiaans (60) en Tinus Bos (70). Waarbij de laatste gezien zijn gevorderde leeftijd niet langer spelend lid kan zijn en nog nét geen recordhouder is.

De bezoekers hebben kunnen genieten van de feestelijke ambiance, de afwisselende klanken en ‘last but not least’ prima wijntjes!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment