opbouw

KAMPEN - Proefsluiting nieuwe schotbalkkeringen in Kamper waterkering geslaagd - Waterschap Drents Overijsselse Delta Woensdagavond 6 november zijn door zo’n 20 leden van de Hoogwaterbrigade Kampen op twee locaties de nieuwe schotbalkkeringen getest. Deze proefsluiting verliep zonder problemen.

Deze keringen zijn op vijf locaties in de waterkering Kampen-Midden in de plaats gekomen van de klepkeringen. Vervanging hiervan was nodig omdat deze keringen om veel onderhoud vroegen, met de nodige verkeershinder en oplopende kosten tot gevolg.

De proefsluiting met de schotbalken werd uitgevoerd door leden van de Hoogwaterbrigade die verantwoordelijk waren voor de klepkeringen.

Marten Kip is al vanaf het eerste uur (2002) als Hoogwaterbrigadier actief bij de opbouw van de inmiddels vervangen klepkeringen. ‘Het was beter geweest als er in plaats van klepkeringen direct schotbalken waren toegepast. Maar achteraf is het altijd gemakkelijk praten. De klepkeringen gaven door de jaren heen de nodige problemen en het installeren verliep niet al te gemakkelijk. De teams van de klepkeringen schakelen volgens mij gemakkelijk over op het opbouwen van de schotbalkkeringen.’

Donderdagavond 7 november vindt de test plaats van de overige drie nieuwe schotbalkkeringen. Als dit zoals verwacht ook goed verloopt, is de waterkering Kampen-Midden klaar is voor het nieuwe stormseizoen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment