stadsgehoorzaal

KAMPEN -  De typisch Amerikaanse muziek van George Gershwin wordt na 100 jaar in een nieuwe, eigentijdse jas gestoken. Bekende en onbekende werken zullen te horen zijn in een unieke bezetting voor zang, strijkkwartet en jazzorkest op zondag 17 november in de Stadsgehoorzaal in Kampen. 

De prachtige stem van Fay Claassen (ze won onlangs twee Edisons!) voegt zich bij het fascinerende Matangi Kwartet en het veelzijdige Millennium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders. Reinders hercomposities staan garant voor hedendaagse grooves en verrassende ritmische wendingen. De integratie van een strijkkwartet in een jazzorkest is zeer innovatief en leidt tot opwindende instrumentaties en nieuwe muzikale vormen.

 Het programma bevat een bijzondere primeur: de overbekende Rhapsody in Blue, met in de hoofdrol niet de piano maar het strijkkwartet, begeleid door jazzorkest! Bekende melodieën uit de opera Porgy Bess worden tot klinken gebracht door zangeres Fay Claassen, afwisselend begeleid door bigband en strijkkwartet of een combinatie daaruit. Ook zijn er intieme zettingen met alleen strijkers en zang. Op het programma staan verder veel bekende, aan Broadway gerelateerde melodieën en minder bekende pareltjes van ongeveer 100 jaar geleden. Vette bigbandklanken worden afgewisseld met fragiele strijkers en prachtige ballads. Nu eens zal Gershwins muziek klinken als een feest der herkenning, dan weer als gloednieuw repertoire. Een cross-over om van te smullen!

Kaarten zijn te bestelen via www.stadsgehoorzaalkampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment