mee

KAMPEN - MEE lanceert vandaag in de week van de Mediawijsheid haar nieuwe vlogkanaal. Op het vlogkanaal ‘Mee met mij’ delen verschillende personen ervaringen over leven met een beperking. Zoals Loïs, ze is 19 jaar, heeft autisme en vlogt over wat ze tegenkomt in haar dagelijkse leven.

Waarom een vlogkanaal?

Dit vlogkanaal is een initiatief van MEE. Het ideaal van MEE is een samenleving waarin iedereen mee kan doen, ook als je een beperking hebt. Dit geldt ook voor online mee kunnen doen. Janine van Loenen, expertcoach mediawijsheid bij MEE: “In de digitale wereld valt voor veel mensen hun beperking weg. Je kunt bijvoorbeeld langer nadenken over wat je zegt en je netwerk breidt uit. En ook in de offline wereld heb je profijt van digitale middelen, zoals apps die helpen bij zelfstandig reizen. Of apps die je met een druk op de knop hulp bieden. Dit vergroot de zelfredzaamheid. Professionals hebben als taak om ook online middelen te omarmen als het gaat over meedoen. Probeer op de hoogte te blijven. Daarvoor zet MEE zich als kenniscentrum in. Of gooi jezelf eens in het diepe, zoals ik nu, door samen met Loïs en andere ervaringsdeskundigen zelf te gaan vloggen. Mijn missie: zorg dat iedereen meekomt, offline én online.”

Vlogwedstrijd

Loïs is het eerste vloggezicht van MEE. Ze heeft eerder dit jaar meegedaan aan de vlogwedstrijd die MEE hiervoor had uitgeschreven. De vlogs geven de kijkers een beter beeld van hoe het is om een beperking te hebben. De meeste mensen weten wat autisme is, maar niet wat er allemaal bij komt kijken. Loïs heeft zelf autisme. Zij neemt de kijker mee in haar leven en laat zien wat goed gaat en waar zij tegenaan loopt. Janine van Loenen is expertcoach mediawijsheid en trainer bij MEE. Door middel van haar vlogs krijgen de kijkers een inkijkje in de trainingen die ze over onderwerpen als mediawijsheid of het herkennen van en omgaan met beperkingen geeft en horen ze verhalen van ervaringsdeskundigen die bij de trainingen betrokken zijn.

Waar is het kanaal te vinden?

De vlogs van ‘Mee met mij’ zijn te vinden op YouTube. Het kanaal wordt verspreid via alle social mediakanalen van MEE. Belangstellenden kunnen zich abonneren op het kanaal om de vlogs te blijven volgen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment