efes

KAMPEN – Grand Café Efes verzorgt op Eerste Kerstdag het inmiddels traditionele kerstdiner. Vanaf 17.00 uur is er een driegangendiner speciaal voor gezinnen die zich normaal gesproken geen etentje buiten de deur kunnen veroorloven. De eigenaren Yilmaz en Appie van Efes bezorgen de minderbedeelden graag een gezellige en warme Kerst op de Plantage in hartje Kampen.

Yilmaz: “Deze keer doen we het anders dan in voorgaande jaren. Onze gasten kunnen een gezin (met kinderen), waarvan ze weten dat die zich geen kerstdiner kan permitteren, opgeven. Met dit artikel dat we delen via onze Facebookpagina wijzen we onze gasten daar op.”

De aanmeldingen zelf gaan via het mailadres efeskampen@hotmail.com en zullen door Efes vertrouwelijk worden behandeld. Yilmaz: “Het is daarmee anoniem. Niemand hoeft online te lezen wie er voor het kerstdiner wordt opgegeven.”

Efes maakt plaats voor vijftig gasten die aanschuiven bij het kerstdiner. Het liefst zou Yilmaz nog veel meer gezinnen die dat goed kunnen gebruiken een diner aanbieden. Dit is echter het aantal dat hij in de tent op de Plantage kan ontvangen. “Ik zit met ruimte en natuurlijk personeel dat het moet kunnen belopen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als andere ondernemers zich aansluiten en we samen het diner ieder jaar groter maken in Kampen. Wie wil meedoen, kan zich bij Efes aanmelden.”

Yilmaz vermoedt dat het aantal gezinnen dat het niet breed heeft eerder toe- dan afneemt. “Ik heb de indruk dat dit voor steeds meer mensen geldt”, aldus de ondernemer die vindt dat ‘we gezinnen die het financieel zwaar hebben om in hun levensonderhoud te voorzien niet in de kou mogen laten staan’. “Eigenlijk geldt dat natuurlijk voor het hele jaar maar laten we in elk geval met Kerst onze best doen om het voor iedereen leuk te maken.”

Voor het aanmelden van een gezin zie de Facebookpagina of stuur een mail naar efeskampen@hotmail.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment