Carla Boons muziekwinkel 4

Pop-up muziekwinkel aanwinst voor de Oudestraat

KAMPEN - Lege winkelpanden zijn er in elke stad en in elk dorp. Ook in Kampen ontsiert een aantal leegstaande panden het kernwinkelapparaat. De werkgroep Winkel in Bedrijf zet zich in om het Kamper winkelgebied aantrekkelijker te maken door een actieve bemiddelende rol aan te nemen tussen de vastgoedeigenaar en potentiële tijdelijke huurders. Dat als gevolg hiervan in korte tijd een pand beschikbaar is, ervoer Anja Boons die in de maand december kwalitatief hoogstaande muziekinstrumenten en toebehoren aanbiedt in haar pop-up muziekwinkel in Oudestraat 53.

Boons: “Ruim 30 jaar was ik directeur en eigenaar van verschillende muziekscholen onder andere op Urk en op verschillende plaatsen in Salland. Ik kocht voor deze scholen niet alleen de bladmuziek en boeken in, maar ook alle instrumenten. Een jaar geleden ben ik gestopt en nu zit ik met een behoorlijk voorraad die ik graag wil verkopen. Het idee ontstond om dit via een winkelpand in de Oudestraat te doen. Ik sprak hierover met bevriende winkeliers en zij raadden mij aan om contact op te nemen met de werkgroep Winkel in Bedrijf.”

Snelle aanpak loont
“Na mijn wensen kenbaar gemaakt te hebben, werd er vrijwel direct een leegstaand pand aangewezen waarin ik mijn voorraad kon aanbieden. Samen met binnenstadmanager Leo Hoksbergen bezichtigde ik het pand, waarna makelaar Bas Diender werd benaderd om de formaliteiten rond te maken. Niet alleen moest ik snel schakelen, Bas deed dit ook! De neuzen stonden dezelfde kant op, waardoor wij al voor de Sinterklaas de sleutel van het pand kregen. Ik was blij verrast door het snelle handelen!”

Deze snelle aanpak loont zich: “Veel mensen stappen binnen en kopen tegen een sterk gereduceerde prijs een instrument of toebehoren als cadeau. De instrumenten zijn te koop met 30 tot 50 procent korting. De mooie prijzen voor kwalitatief hoogstaande nieuwe en tweedehands instrumenten maakt dat iedereen na aanschaf met een goed gevoel de winkel uitstapt.” Naast instrumenten vind je bladmuziek, boeken en zelfs balletkleding en –schoentjes in de pop-up store.

Win-win situatie
Niet alleen Boons beschouwt de pop-up muziekwinkel als een persoonlijk gewin. “Het is een win-win situatie voor de tijdelijke huurder, de vastgoedeigenaar en natuurlijk het winkelend publiek. Door het vullen van de leegstaande panden komt er leven in de brouwerij! Daarnaast kan de consument ook leegstand tegengaan. Mensen moeten zich realiseren dat als zij niet in de fysieke winkels kopen, deze ter ziele gaan. Ondernemers leven ervan. Goederen aanschaffen via een webwinkel is misschien heel fijn voor de portemonnee maar dodelijk voor de detailhandel!”

Interesse in een winkelpand?
Heb jij interesse om tijdelijk een winkelpand te betrekken voor jouw onderneming of initiatief? Of wil je weten wat de voorwaarden zijn, stuur dan een bericht naar Info@winkelinbedrijf.nl Een van de werkgroepleden neemt dan contact met je op.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment