POEZIE

Onthulling watergedichtenroute ‘Poëzie verbeeld’ op zaterdag 1 februari

KAMPEN - ‘Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan’ (H.Marsman). In navolging van Marsman zocht Bibliotheek Kampen in 2019 gedichten over water. Na overspoeld te zijn met inzendingen is een selectie gemaakt van zeven gedichten; zes gedichten van eigen hand en één bestaand gedicht van Jan Terlouw. Samen met kunstenaars en videomakers van Stichting ARTicipatie zijn de afgelopen maanden deze gedichten verbeeld in video's. 

Beeld & geluid

Deze 7 video’s zullen te zien zijn via Hanzebankjes die rondom de Stadskazerne in Kampen staan. Op de Hanzebankjes zijn scanplaten met een NFC chip ingebouwd. Met je eigen mobiele telefoon kun je een video afspelen en duik je in de wereld van het gedicht. 

Wat krijg je dan zoal te zien in die video's? Een opblaasbare flamingo met een Diva op de IJssel die samen met Reijer van ’t Hul zijn gedicht vertolkt. De Koggezangers die Hans Houkema toezingen en hem het gat uitzwaaien. Verstilling en een IJssel die blijft stromen bij het gedicht van Ilja Alberts. En bij het gedicht ‘Hoogwater’ van Stadsdichter van Kampen Brigitte Wolthuis is het redden wat er te redden valt voor Kampen. We begrijpen dat deze omschrijvingen vraagtekens oproepen. Iedereen wordt daarom van harte uitgenodigd om de route te lopen, en de video's zélf te bekijken. 

Opening route

De route wordt op 1 februari op passende wijze onthuld door wethouder Irma van der Sloot.  Om 14.00 uur start de vuurdoop van de gedichtenroute in de hal van de Stadskazerne. Geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Entree is gratis. Gasten worden verzocht een afsluitbare lege fles mee te nemen en het blijft nog even een verrassing wat ermee gaat gebeuren. 

De route eindigt bij Watersportvereniging Buitenhaven met een drankje en een passend hapje.  Het programma duurt tot 15.30 uur, maar langer blijven om na te praten mag. 

Aanmelden is niet verplicht maar wordt in verband met de catering wel gewaardeerd: https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/voor-alle-leeftijden/181-poezie-verbeeld

Loop de gedichtenroute

Na 1 februari is de gedichtenroute 'Poëzie verbeeld' permanent geopend en op ieder gewenst moment te lopen. Informatie over de route is verkrijgbaar bij de balies van de Bibliotheek en van de Tourist Info, op de begane grond in de Stadskazerne. Je kunt ook een bankje tappen voor informatie , je komt dan terecht bij  https://www.tapjebankje.nl/. En voor de filmpjes in de route, daarvoor moet je echt naar de bankjes toe. 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment