zorg

IJSSELMUIDEN - Mei 2019 opende zorghuis De Groenendael in IJsselmuiden haar deuren voor mensen die, door de gevolgen van dementie, niet langer zelfstandig kunnen wonen. Het zorghuis, nog steeds groeiend in het aantal bewoners, haalde onlangs het HKZ-certificaat binnen en gaat een samenwerking aan met de Coöperatie Boer en Zorg. Een onafhankelijke auditor nam in januari de kwaliteits- en veiligheidsnormen van het zorghuis onder de loep. Naar aanleiding van dit bezoek ontvangt het zorghuis het HKZ-certificaat. Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Het verlenen van kwalitatief goede zorg was vanaf het eerste begin belangrijk voor het zorghuis. Nu maakt het certificaat ook zichtbaar dat er in het zorghuis gewerkt wordt volgens de gestelde normen van kwaliteit en veiligheid.

De Groenendael sluit zich aan als lid van de Coöperatie Boer en Zorg. Het behaalde HKZ-certificaat geeft toegang tot dit lidmaatschap. De aansluiting bij Coöperatie Boer en Zorg biedt veel mogelijkheden. Uitwisselen van kennis en ervaring met andere organisaties, meer mogelijkheden voor deskundigheids- en kwaliteitsbevordering en de financiële afwikkeling van zorgcontracten worden door het lidmaatschap onder andere mogelijk. Door het lidmaatschap van Boer en Zorg is er ook een contract voor zorg in natura met het zorgkantoor. Zorg hoeft niet langer vanuit het persoonsgebonden budget te komen, maar kan nu vanuit het VPT (volledig pakket thuis) geleverd worden. Dit betekent voor zowel De Groenendael als voor de bewoners en hun families een flinke administratieve lastenverlichting.

De Groenendael kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. De opstart kende wat hindernissen, maar inmiddels draait het zorghuis goed. In mei 2019 startte De Groenendael met twee bewoners. Op dit moment wonen er zeven bewoners en hoopt het zorghuis in het voorjaar van 2020 een tweede woonkamer te openen. Bij De Groenendael staan tijd en aandacht voor de individuele mens en een vertrouwde, huiselijke sfeer centraal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment