tHoogeNest

KAMPEN -  De aankoop van haar huis leidde tot de ontdekking van een bijzondere geschiedenis en haar boek ’t Hooge nest is razend populair: een waargebeurd verhaal over twee joodse zussen in het verzet, een onderduikadres in het Gooi en het onvermijdelijke verraad. Op maandag 9 maart 2020 spreekt jurist en publicist Roxane van Iperen in de Bibliotheek Kampen. 

Praktische informatie

  • inloop vanaf 19.30 uur
  • starttijd 20.00 uur
  • inclusief gratis pauzedrankje
Datum maandag 9 maart 2020
Tijd 20:00 tot 22:00 uur
Capaciteit 120
Beschikbaar 73
Waar Van Mulkenzaal, 2e etage Stadskazerne
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs
Bieb-leden € 5,00
Niet-leden € 7,00

Bestel HIER uw tickets

Roxane van Iperen schreef over de vroegere bewoners van haar huis, onder wie twee Joodse verzetsvrouwen

Tijdens het opknappen van haar nieuwe huis trof Roxane steeds meer sporen aan van het onderduikadres dat ’t Hooge Nest ooit was. Van Iperen kwam erachter dat de zussen Janny en Lien Brilleslijper hier tijdens de oorlog twee jaar woonden met hun gezinnen, ouders, broer en vele verzetsmensen die er kwamen onderduiken. Zij leefden er tot hun uiteindelijke arrestatie betrekkelijk vrij en ‘normaal’. Wie waren deze mensen, en hoe durfden ze dit aan?

“Ik krijg brieven van mensen die het elkaar cadeau hebben gedaan, soms van over de hele wereld. Die brieven zijn zo mooi, zo ontroerend. Zo kreeg ik er een van een man van 97 jaar die schreef dat hij na het lezen van ’t Hooge Nest na 75 jaar voor het eerst om zijn eigen onderduik en kamptijd kon huilen. Ik wil misschien nog wel een bijlage maken van al die indrukwekkende reacties die ’t Hooge Nest heeft opgeroepen. Er is iets veranderd sinds mijn eerste pogingen op het wandelpad: mensen beginnen nu eindelijk toch te praten.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment