eetkamer de tijd doorkijkje

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Ze is de eerste om het toe te geven: ‘Dit is een moeilijke tijd. Voor ons allemaal’, zo weet Anne-Mieke Kolhoff van Eetkamer De Tijd. ‘Maar doordat de horeca haar deuren heeft moeten sluiten - hoe begrijpelijk en noodzakelijk ook - hebben wij wel veel (meer) last van het Corona-virus.’ Daarom heeft ze zich aangesloten bij het initiatief helpdehoreca.nl. Via dit initiatief kunnen mensen nu al cadeaubonnen voor een later bezoek aan ‘De Tijd’ kopen.



Anders dan gebruikelijk bij online cadeaubonnen, krijgt de desbetreffende horecaondernemer niet pas betaald als de klant de bon inlevert, maar al aan het einde van de maand van aankoop. ‘Zo kunnen we toch nog een beetje inkomen genereren en deze moeilijke tijd doorkomen.’

Cadeaubon is inkomen
‘We maken tijdens de noodgedwongen sluiting geen omzet en hebben dus ook geen inkomen. Dat maakt deze crisis voor de horeca extra vervelend’, vertelt de uitbaatster van Eetkamer De Tijd aan de Broederstraat. ‘De laatste tijd hadden we veel besloten feestjes, maar ook die hebben we moeten afzeggen.’ Kortom: de horeca heeft het zwaar. ‘Als mensen ons willen steunen, kunnen ze waardebonnen voor een toekomstig bezoek kopen.’ Anne-Mieke hoopt nog deze week de bestelmogelijkheid van helpdehoreca.nl via haar eigen website (www.eetkamerdetijd.nl) op orde te hebben. ‘Maar in de tussentijd kunnen mensen natuurlijk ook gewoon nu al rechtstreeks bij ons een cadeaubon kopen, bijvoorbeeld voor een high wine of high beer. Dan komt deze omzet, en dus een stukje inkomen in deze tijd, meteen bij ons terecht.’ Want één ding weet Anne-Mieke zeker: ‘Zodra deze pandemie voorbij trekt en mensen weer naar buiten mogen, gaan we natuurlijk met z’n allen feest vieren…’ Dan is het extra leuk wanneer je je Flammkuchen of je drankjes voor de high wine al hebt betaald en deze ‘pijn’ in de portemonnee niet meer voelt. ‘Dat maakt het feestgevoel nog groter’, weet ze.

Eetkamer ‘to go’
Anne-Mieke besloot vorige week om Eetkamer De Tijd toch te ‘openen’. ‘Niet om mensen in ‘De Tijd’ te ontvangen, hoor. Wees gerust, we respecteren de horecasluiting, maar om ‘to go’ toch voor koffie, Flammkuchen en andere versnaperingen te kunnen zorgen’, vertelt ze. ‘We gebruiken deze tijd om op te ruimen en schoon te maken en zijn dus toch al op de zaak. Mensen die dan langskomen en een kopje koffie willen, kunnen we dat meegeven in een beker met deksel; lekker makkelijk voor onderweg.’ Vanzelfsprekend worden de regels goed gehandhaafd. Ze heeft een groot plastic scherm bij de kassa hangen en houdt gepaste afstand. ‘Een ieder die vanaf nu toch koffie ‘to go’ koopt of een flammkuchen voor thuis meeneemt, kan natuurlijk ook meteen een cadeaubon voor ‘De Tijd’ kopen. Leuk om voor jezelf te bewaren, of om deze gezelligheid voor na de Coronacrisis aan een ander te geven.‘

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment