muzieknoten2

KAMPEN - Zanger en dichter Vincent Corjanus startte op 10 maart zijn Rock-‘n-Roll Poetry Tour in Sleen. Door de Corona-uitbraak in Nederland werden meerdere shows van Corjanus gecanceld. ‘Live vanaf het bankstel’ verscheen vandaag onverwacht op Spotify als alternatief voor de gecancelde optredens. 7 liedjes staan er op dit ‘live’-album inclusief een speciaal geschreven over de crisis: ‘Het is niet dat je alleen bent’.

 

De opnames vonden de afgelopen dagen plaats bij de jonge dichter thuis. ‘Ik had het gevoel dat ik iets moest doen. Ik ging aan de slag met mijn gitaar en met wat studioapparatuur om te proberen wat moois op te nemen. De liedjes zijn speciaal voor iedereen die nu keihard aan het werk is, maar ook voor de thuisblijvers. Het is het minste wat ik kan doen’’, aldus Corjanus.

Naast akoestische uitvoeringen van ‘Hotel Weemoed’ en ‘Dansen’ staan er een aantal niet eerder verschenen nummers op het album: ‘De Grote Verdwijntruc’, ‘We zijn er nog (en wij blijven)’ en ‘ De Hartenwacht’. Nummers die Corjanus met enige regelmaat live speelt. Voor ‘Dromen Schilderen’ werd de hulp van Richard Corjanus ingeroepen die het oude nummer een flinke update heeft gegeven.

De optredens worden mogelijk verplaatst. Corjanus oogste de jaren veel succes met zijn tours langs bibliotheken, festivals en theaters. Hij schreef zeven dichtbundels en bracht twee cd’s uit. De gedichten van Corjanus waren te horen tijdens Ted Talks, radioshows op 3FM en Radio 2 en ook Frank Boeijen droeg werk van hem voor. Zijn laatste bundel ‘Nachtgeluk’ verscheen begin januari.

Luister ‘Live vanaf het bankstel’ nu op Spotify:

https://open.spotify.com/album/4REHBSu9zwqQQJJ8CblJ7c?si=BsGTIo_8SdeCq5uURfLy2g

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment